Viruta ja lohko perunat/bataatit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Irrota kukkakaalen kukintoja pienemmäksi ja levitä ne pellille lohkojen viereen. Leikkaa punasipuli kahtia ja siivuta ne kukkakaalien sekaan. Lisää tilkka oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria -> sekoita hyvin!
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, sekoita ja laita paahtumaan vielä about 10-15 minuutiksi, kunnes kukkakaali pehmenee ja reunat ruskistuvat vähän.
Valuta ja viruta kikherneet, lisää ne paistinpannulle öljytilkan kanssa ja mittaa oman maun mukaan mausteita sekaan. Sekoittele ja paista kikherneitä keskilämmöllä about 5 min, kunnes pinta on hieman rapea.
Sekoita kukkakaalisipulipaistos, herneet sekä kikherneet. Pilko sekaan korianteri, kesäkurpitsa ja kevätsipuli. Tarjoile lohkoperunoiden kanssa! Kuvassa lisänä omatekemä ranchsipulikastike.
Tällä kertaa päätin kuitenkin tehdä lisukkeeksi Pubiruokaa kirjasta uunissa paahdetut lohkoperunat. Meillä ei pahemmin ole sianlihaa syöty viimeisen kolmen vuoden aikana pekonia ja joulukinkkua lukuunottamatta
Vietin tänään kirjoituspäivää kotona ja valmistin lounassalaattini siitä, mitä kaapista löytyi. Paahdetuista punajuurista ja mantelilastuista, vuohenjuustosta sekä jääsalaatista syntyi mitä mainioin salaatti, jonka silasin hunajavinaigretellä
) Tässä postauksessa keskityn kuitenkin älynhelppoihin paahdettuihin pähkinöihin, nams. Pieni varoituksen sana on kuitenkin paikallaan ennen kuin aloitat tekemään näitä muscovadosokerilla kuorrutettuja paahdettuja pähkinöitä
Paahdettu tomaattikeitto cashewkermalla (vegaaninen & gluteeniton). Rakastan paahdettuja vihanneksia. Kesä alkaa olla ohi, ja sen saa jo luvan kanssa sanoa
Kurpitsaohjeita ei koskaan voi olla liikaa. etenkin näin syksyisin, ja kun näin Ottolenghin ihanan kurpitsaohjeen niin tiesin että sitä piti kokeilla ja pian
- suolaa & pippuria. Aamu alkoi hieman ankeasti ja päätä jomotti sekä nokka valui. Plää. Muistin, että suunnittelin tämän päivän ruuaksi sosekeittoa ja sopivasti pöydällä odottelikin myskikurpitsa, jonka olin melkein unohtanut kokonaan
Siis nytkin kasviksia on paahdettu ja syöty kolmena päivänä peräkkäin, ja tänään peräti tuplasatsi. Tällä hetkellä meillä on suuressa suosiossa uunissa paahdetut kasvikset
Aina on kiire ja ruokaa on saatava nopeasti. Aina on syyllinen olo, kun syödään liian vähän kasviksia. Mikäänhän ei voita nopeudessa kaupan valmismakaryynilaatikon mikrotusta, mutta minä liputan aina oikean kotona valmistetun ruoan puolesta
* * *. For English please see here. Edellisessä reseptissä paahdettiin hummukseen porkkanoita. Nyt on vuorossa punajuuri, josta tehty hummus sai Tsatsikimestarin huokailemaan ihastuksesta jo sen upean värin vuoksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.