1800- luvulla
Euroopassa oli tavallista käyttää luuytimen nauttimiseen pitkää ohutvartista lusikkaa tai haarukkaa. Nykyään luuydintä on harva koskaan maistanut, vaikka kyseessä on yksi herkullisimmista ja ravitsevimmista naudan osista. Paahdetun luuytimen hienouksiin kuuluu myös helppous, eli tämä sopii aloittevalle kokillekin. Luuydintä saa asiantuntevilta lihatiskeiltä, yleensä varsin edullisestikin.
Muutaman kerran on tullut pullavanukasta maisteltua ja aina hyvää se on ollut. Nyt oli vaihteeksi briossia päässyt kuivumaan niin pitihän siitä tehdä jotain
Vietin tänään kirjoituspäivää kotona ja valmistin lounassalaattini siitä, mitä kaapista löytyi. Paahdetuista punajuurista ja mantelilastuista, vuohenjuustosta sekä jääsalaatista syntyi mitä mainioin salaatti, jonka silasin hunajavinaigretellä
Rapeaa, makeansuolaista, karkkimaista herkkua. Joulu, vuoden ihanin aika on jo miltei täällä. Ne ihanat Joulun maut, tuoksut, valot, tunnelma, antamisen ilo, aah
Kesä alkaa olla ohi, ja sen saa jo luvan kanssa sanoa. Phew. Monet kesäihmiset surkuttelevat ohi sujahtanutta lähes olematonta kesää, mutta itse olen lähinnä tyytyväinen
Tämä jos mikä on täydellinen alkukesän herkku. Voi ei. miten sen kevennyksen kanssa. Kohta on jo kesäkuu ja eihän sille voi mitään, että tässä tulee vuorotellen kaikki sesongin herkut testattua ja juhlat juhlittua
Kurpitsaohjeita ei koskaan voi olla liikaa. etenkin näin syksyisin, ja kun näin Ottolenghin ihanan kurpitsaohjeen niin tiesin että sitä piti kokeilla ja pian
Aamu alkoi hieman ankeasti ja päätä jomotti sekä nokka valui. Plää. Muistin, että suunnittelin tämän päivän ruuaksi sosekeittoa ja sopivasti pöydällä odottelikin myskikurpitsa, jonka olin melkein unohtanut kokonaan
Voi kuinka paljon pidänkään paahdetuista perunoista. Rapea maukas kuori, pehmeä sisus, kevyt suolaisuus ja rasvaisuus koukuttavat syömään vielä yhden perunan
Tällä hetkellä meillä on suuressa suosiossa uunissa paahdetut kasvikset. Siis nytkin kasviksia on paahdettu ja syöty kolmena päivänä peräkkäin, ja tänään peräti tuplasatsi
Tätä herkullista paprikaporsasta tuli tehtyä jo aikaa sitten. joskus alkusyksystä. Siskon porukat olivat tulossa meille kyläilemään ja he tykkäävät possunliharuoista, joten siksikin tätä tuli tehtyä
Testilistallani on noin 100 kurpitsareseptiä ja olen aloitellut yksinkertaisesta. Takana on pari erittäin onnistunutta keittoa (täydellinen, taivaallinen, samettinen kurpitsakeitto ja lämpöinen kurpitsakeitto fenkolilla), kurpitsapiiras, kurpitsasmoothie, paahdetut kurpitsansiemenet ym
Aina on kiire ja ruokaa on saatava nopeasti. Aina on syyllinen olo, kun syödään liian vähän kasviksia. Mikäänhän ei voita nopeudessa kaupan valmismakaryynilaatikon mikrotusta, mutta minä liputan aina oikean kotona valmistetun ruoan puolesta
* * *. For English please see here. Edellisessä reseptissä paahdettiin hummukseen porkkanoita. Nyt on vuorossa punajuuri, josta tehty hummus sai Tsatsikimestarin huokailemaan ihastuksesta jo sen upean värin vuoksi
En ole koskaan erityisemmin välittänyt perunasta. Lapsuudessani peruna oli lähes ainoa lisukevaihtoehto, ja pasta ja riisi olivat jotakin eksoottisempaa ja harvinaisempaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.