Ehdat falafelit valmistetaan nimittäin liotetuista kikherneistä, jolloin niiden koostumuksesta tulee täydellinen - ja kyllä, toisin kuin papuja, kikherneitä voi käyttää myös keittämättä
Kuori sipuli ja halkaise se neljään osaan. Kuori myös valkosipulit ja poista kannat. Poista paprikasta siemenet ja kanta ja pilko se myös muutamaan osaan
Vaikka pääsiäisestä on jo vierähtänyt tovi, ja vappukin on jäänyt taakse, niin falafelit kyllä maistuvat aina, ja tänä pääsiäisenä ne olivat myös osa herkkupöytää
Olen joskus kokeillut tehdä falafelleja sellaisesta valmisseoksesta, tiedätkö. Silti aina välillä kaupassa käy mielessä ostaa valmiita falafelleja, mutta jokin niissä valmispullissakin vain tökkii
Tulista ja maukasta. Olen ravintoloissa syödessäni ihastellut paholaisenhilloa. Työvaiheista sen verran, että ensin kannattaa pilkkoa ainekse,t ja jos teet oikeista tomaateista, kaltata ne ensin
V. ä. h. n. k. a. i. e. l. s. t. o. u. v. r. ö. y. ,. m. f. p. K. G. &. -. d. 2. /. 0. 1. 3. j. U. z. M. J. N. O. (. ). 6. 4. g. P. F. A. L. E. I. T. 7. H. 8. 5. t l. d l
Ensimmäisen kerran pääsin maistelemaan niitä lomareissulla Israelissa, toistamiseen niiden makumaailmaan hyppäsin kesäkuussa kaveriporukan grillikerhon tapaamisessa ja kolmas kerta oli tämän vuoden Ruisrockissa illan jo hämärtyessä
Falafelit ovat arabimaailmasta tuttuja kasvispyöryköitä, jotka tehdään pääosin kikherneistä. Paahda kuorittuja seesaminsiemeniä kuivassa pannussa, jajauha ne sitten mahdollisimman hienoksi murskaksi parhaaksi katsomallasi tavalla
Falafel-taikinaa kannattaa tehdä isompi annos kerralla, ja pakastaa osa tai säästää jääkaapissa seuraavaan päivään, koska falafelit ovat ehdottomasti parhaimmillaan tuoreina
Lisää joukkoon falafelit, kypsä riisi ja pieneksi silputtu persiljia. Lisää paistinpannulle vesi ja kasvisliemikuutio, sekoita kasvisliemikuutio kunnolla veteen, niinkauan kunnes vesi on lähes haihtunut
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.