1500- luvun
Turussa nautiskeltiin jo piiraita, paisteja, leivonnaisia ja viinejä. Samaan aikaan nykyisessä pääkaupungissa imettiin kaislapillillä kylmää liejua.
Pääsin taas mukaan mielenkiintoiseen kampanjaan Blogiringin kautta. Hartwall on tuonut takaisin markkinoille Mustan Jaffan, joka on mukana myös Hop Lopin uudessa synttäriteemassa Monsterijuhlissa
IPAn kanssa parasta on kaikki suolainen ja rasvainen. IPA-oluissa on hedelmäisyyttä ja usein karamallimaltaasta tullutta maltaista makeutta, joka niin hyvin tasapainoittaa suolaisia makuja
Yleisesti intialainen ruoka saa kurkottamaan oluthyllylle (sen perinteisen lagerin lisäksi esimerkiksi hedelmäinen IPA toimisi myös) eikä Moselin Rieslingkään (tässä siihen hyvä vaihtoehto) huono valinta olisi, mutta Carménère on yllättävänkin hyvä punaviinivalinta monille intialaisen keittiön antimille
Nyt sitruunahuumassani oli jälleen aika tarttua uuteen haastajaan eli sitruuna-lakritsipaloihin. Onneksi lakritsin vähyys taikinassa jäi ainoaksi pettymykseksi, sillä sitruuna-lakritsipalat ovat huimaa syötävää
Nyt meni vaikeaksi, eli ostetaan kokeiluun Sinebrychoffin Karhu keppanaa, Keisari 66 American Pale Alea Nokian Panimolta ja kokeeksi muutama savuolut eli Teerenpelin Sauhusanttua, olipa kallista, puolitummaa savuista lagerolut sekä Stadin Panimo, vielä kalliimpaa, Savuruis Portteri
Sushi on ollut mieliruokaani jo pitkään. Olen pikkuhiljaa alkanut tutustua tarkemmin japanilaisen keittiön muihinkin ihanuuksiin, ja sen vuoksi innostuin tästä yksinkertaisesta annoksesta luvattoman paljon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.