) klassikko, panzanella -leipäsalaatti. Aiemminkin täällä blogissa on nähty reseptejä, joiden avulla pääsee eroon kuivettuneesta (paperipussi)leivästä, mutta tässä jälleen erilainen, kesään sopiva resepti
Kauniin värikäs ja herkullinen Panzanella on todellinen kuivahtaneen leivän pelastus. Tämä iltalialainen leipäsalaatti on helppo valmistaa ja menee ruokaisuutensa ansiosta erittäin hyvin vaikkapa lounassalaatista
Kesäreissulla Toscanaan sain maistaa ihan mahdottoman maukasta panzanellaa eli leipäsalaattia. Sen sijaan laitoin panzanellaan kurkkua, mutta voit halutetessasi jättää sen pois
Tämä on helppo ja nopea (valmistusaika reilu puoli tuntia), mutta ruokaisa kasviskeitto. Yksinkertainen annos sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi neljälle
Tämä on hyvä salaatti vaikkapa päivän toiseksi ateriaksi. Itse pidän erityisesti valkosipulista, mutta arkipäivisin sitä pitää hiukan välttää ja jätänkin sen välillä ohjeesta pois
RAIKAS SITRUUNAKAKKU TOSCANAN TAIVAAN ALTA. Kävin taannoin Italialainen illallinen teemalla olevan pienen ruokakurssin ja nyt oli aika herätellä uudenvuoden juhlistamiseksi aivan mieletön cake
Klassisesta toscanalaisesta Panzanella tomaatti-leipäsalaatista, on helppo loihtia kokonainen lämmin ateria lisäämällä annokseen kanaa ja paistamalla se uunissa
Kunnon kesäinen Panzanellakaan ole mitään ilman valkosipulivinegrettiä. Salaatit ovat ihania. Niihin voi tunkea mitä tahansa, niitä voi syödä lämpimänä tai kylmänä tai sekaisin
Jätän näpertämisen muille, minun keittiössäni kokataan ruokaa, joka ei vähästä hätkähdä. Sellaista, joka ei vaadi neljää kättä ja kemistin pikkutarkkuutta
Aina ei tarvitse mennä kauas "sienimetsään" – ainakaan Helsingin Kalliossa. Täällä meillä toimii myös vaihdantalous, kuten tässä yhtenä iltana kun työkaverini Linjoilta viestitteli, että hänellä on ylimääräisiä tuoreita kanttarelleja
Alkuruokana olleen toscanalaisen leipäsalaatin eli panzanellan jälkeen vuorossa oli munakoisopaistos eli Melanzane alla Parmigian, joka sopii mukavasti menun italiaisteemaan
Tässä on tullut pieni tauko kirjoittamiseen työmatkan, flunssan ja hieman tylsien ruokien takia. Muistiini oli kuitenkin jäänyt yksi julkaisun arvoinen ruoka parin viikon takaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.