Innostuin viime kääretortusta sen verran, että halusin kokeilla myös tätä. Unelmatorttuun kuuluu tumma kääretorttupohja ja täytteeksi voikreemiä, silloin tällöin lisänä saattaa olla myös sipaisu hilloa, mutta tällä kertaa menin ihan perinteisellä linjalla ja jätin pois kaikki lisämaut
Moni muistaa lapsuudenkotoa tai mummolasta ihanan vaaleanpunaisen vispipuuron, jota tehtiin syksyisin tuoreista puolukoista tai talvella puolukkasurvoksesta
Tarvitset. Pohja. Täyte 1. Kostutus. Päälle. Päivä 1. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Poista suolakurkusta siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi
Vaikka en sillistä välitäkään niin sillikaviaari on sitten aivan toinen juttu. Uskaltauduin maistamaan sitä muutama vuosi sitten ensimmäisen kerran ja sen jälkeen se onkin kuulunut uusien perunoiden kaverina kesääni, ainakin kerran kesässä
Perunalaatikko on yksi perinteinen ruoka, joka ei voi puuttua joulupöydästä. Niinkuin kaikki laatikot, se vaatii ison ja pitkän työn, mutta lopputulos on mahtava
T. u. m. a. v. i. e. h. k. ä. s. t. l. p. y. ö. r. n. o. j. P. d. O. ,. g. N. -. E. K. M. A. 2. 0. 1. 3. U. S. G. H. b. J. +. 5. 4. f. c. V. Ä. B. ½. ¼. L. d l
Koska olen tähän päivään asti (jolloin kuopus sairastui ja rankkasade kurittaa parvekekukkia) elänyt sinnikkäästi kesässä, päätin postata tämän sillikaviaarin reseptin, jonka Mummuni oli kirjoittanut reseptivihkoonsa säntillisellä käsialallaan
Nyt loppuu se kastikkeiden kanssa pemplaaminen ja vaikerointi. Tällä pomminvarmalla reseptillä onnistut varmasti tekemään ruskean jauhelihakastikkeen - tai kuten ammoisina aikoina koulussa sitä kutsuttiin, murukastikkeen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.