Viimeisin ruokailta maailmalle suuntautui Etelä-Amerikkaan ja tarkemmin Peruun. Maa oli sinänsä hyvin mielenkiintoinen sillä kenelläkään ei ollut sitten minkäänlaista käsitystä ennakkoon mitä tuleman pitää
Nykyinen perulainen keittiö on saanut vaikutteita inkojen, espanjalaisten, afrikkalaisten, ranskalaisten, italialaisten sekä Kantonin kiinalaisten ja japanilaisten keittiöistä
Tarjoile perulainen ceviche keitettyjen bataatti- tai perunaviipaleiden ja maissin kera. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja annostele marinoitunut kala salaatin päälle
Yksi päivän herkullisimmista tuotoksista oli siis perulainen ceviche, eli raakakypsennetty kala. Siitä lähtien kun Taste of Helsingissä maistoimme ensi kerran cevicheä, on meitä kutkuttanut päästä jälleen tuon raikkaan herkun äärelle
Ceviche on alkujaan perulainen herkku, jossa limen happo kypsyttää kalan vähän graavauksen tapaan. Tämän ohjeen alkuperä on jälleen kerran Tessa Kirosin kirjasta Falling Cloudberries, ja siitä se on muokkautunut monen kokeilun jälkeen oman makuni mukaiseksi
Perulainen tunnelma ja ruoka jättäytyvät kevyesti taka-alalle ja ravintolan tähdeksi muodostuu kosmopoliitti tunnelma ja sen houkuttelemat mahdottoman kauniit ja tyylikkäät asiakkaat
Perulainen tapa tarjota cheviche on keittää bataattilohkoja suolavedessä ja asetella lautaselle salaatinlehti (jääsalaatti on sopivan napakkaa), 2 lohkoa bataattia ja kauhallinen chevicheä
Ja mikä sopii paremmin kuin aito perulainen suklaa ja rapsakat churrot – nam. Churrot eli espanjalaiset munkkitangot valmistetaan tuulihattujen tapaan, mutta paistetaan rapsakoiksi öljyssä
1 punainen chili (Habanero, perulainen Aji Amarillo, tai joku muu tulinen punainen). 1 punainen chili (Habanero, perulainen Aji Amarillo, tai joku muu tulinen punainen)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.