Gluteenitonta pizzaa olen ollut aikeissa kokeilla jo pitkään. Nyt kun markkinoille on tullut uusi härkäpapujauhoseos, päätin testata sitä pizzan teossa
Ylioppilas-, rippi- tai juhannusjuhlien jälkeen voi olla kaapissa mukava left over ruokalista. Savukalaa noin 300-400g. Paista175 asteisessa uunissa noin 35-45minuuttia
Taikina on sama kuin mitä itse käytän pizzaa tehdessä. Piti kokeilla tällaistakin iltapalaversiota. 2dl vettä2rkl öljyä1rkl sokeria1tl suolaa5dl vehnäjauhoja2tl kuivahiivaa
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. I. t. a. l. i. s. e. r. p. ä. u. z. ,. S. g. n. o. v. P. H. j. k. m. T. h. d. y. M. K. ö. O. b. 1. 9. 8. 3. –. R. J. c. 5. F. G. f. /. (. ). 7. 2. ¼. 0. ½. A. V. L. N. E. 4. d l
-. -. T. i. e. s. k. u. n. a. o. l. h. v. t. ä. p. z. j. ,. r. c. –. d. J. y. m. M. ö. P. A. b. N. C. I. (. 3. 4. ). 2. 5. g. 1. /. L. S. K. 0. R. 8. V. H. D. E. q. ó. ú. f. B. u l. d l. t l
Italialaiset jättäisivät paprikan pois tästä pizzaohjeesta, mutta mielestäni täytteen saa jokainen säveltää ja soveltaa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa ja lisäillä oman maun mukaan niitä aineksia, jotka maistuvat omassa pizzassa ihanimmilta
Käytän usein pohjana Pirkan yrtti-tomaattimurskaa, sillä siinä ei ole sipulia eikä lisäaineita ja koko on riittävä, jopa neljään pizzaan, mutta esim kaksi pizzaa tulee vähän reilummalla kastike määrällä
Paistettu sipuli antaa tälle savulohi-pastalle ihanan aromin. lämminsavulohta. Lusikoi päälle sipuli-lohiseos ja ripottele pinnalle hienonnettua tilliä
Reseptin pohjana on meidän paljon käytetty pizzapohja ja -kastike niin kuin aina. En ilmoita ohjeessa raaka-aine määriä, koska kaikilla on oma tapansa täyttää pizzansa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.