Perunamunakas
kalevink1
kalevink1

Perunamunakas

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 4 perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 - 3 valkosipulin kynttä
  • 2 (kiinteää) tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 rkl valio oivariini juoksevaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 5 kananmunaa
  • ½ dl vettä
  • 1 dl (50 g) valio mozzarella raastetta
  • Pinnalle rosmariinia

Ohjeet

    Aloita munakkaan valmistaminen kuorimalla ja viipaloimalla perunat. Kuori sipuli, halkaise se ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipuli. Kuutioi tomaatit ja paprika.
    Kuumenna Oivariini isolla paistinpannulla. Ruskista sipuliviipaleet siinä kevyesti. Lisää perunaviipaleet. Jos perunat ovat raakoja, paista ne lähes kypsiksi. Lisää valkosipuli. Kääntele.
    Lisää kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Riko munat kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vatkaa kevyesti munien rakenne rikki. Kaada munakasseos pannulle muiden aineiden päälle ja nostele massaa niin, että seosta valuu kaikkialle. Lisää juustoraaste.
    Kypsennä munakasta kunnes pinta on hyytynyt. Jos haluat molemmin puolin paistetun munakkaan, käännä se ison kattilankannen tai lautasen avulla ja ruskista kevyesti toinen puoli. Ripottele pinnalle silputtuja yrttejä.
    Tarjoa munakas heti.

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.