Aika ajoin kirjoitellaan siitä, miten televisiosta tulee ruokaohjelmia vähän joka kellonlyömällä. Minulle se sopii, sillä ohjelmista jää usein muhimaan kivoja asetteluideoita ja välillä kauppareissulla pystyy muistamaan suuripiirteisesti ne kaikista yksinkertaisimmat reseptit
Taikinanokare pyöritetään käsissä palloksi ja painetaan tattarijauhoihin (itse käytän taikinapalan jauhoissa molemmin puolin, jotta taikina ei tartu pulikkaan tai pöytään)Perunapiirakat teen yleensä pyöreiksi, kuvassa täytetetty, mutta vielä rypyttämätön piirakka
Vinkki tähän reseptiin löytyi Facebookista. pnref=story. Alkuperäisessä ohjeessa (pavuilla ja juustolla täyteyt perunamuusipallot) aineksina ovat vain peruna, jauhot ja suola sekä pavut ja juusto
1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä
Moi. Leivoin viime viikolla parina päivänä leipää. Olen tehnyt näitä maalaisleipiä ennenkin, mutten ole saanut ohjetta blogiin asti, kun en ole saanut kelpo kuvia aikaiseksi
Hei. Tässä ohje ihaniin minidonitseihin joissa on paksu kinuskikuorrute. Kinuskiin sulatetaan lopuksi valkosuklaata jonka ansiosta kinuskista tulee paksua
Kaiketon pulla on ollut sellainen akilleen kantapää, että olen jo aikaa sitten antanut periksi. Nämä valepullat kuitenkin onnistuivat lunastamaan paikkansa täältä blogista
Moiks. Tälläisiä herkkuja tuli leivottua. Käytin pohjana puolikasta kinderpiirakan taikinaa (vähensin vaan sokeria reilusti) ja päälle pursotin kinuskisen kuorrutteen jonka päältä valuu vielä kinuskikastiketta
Heippa. Suolaisena tyttären syntymäpäiväjuhlissa oli näitä pieniä savulohileivoksia. Kokeilin rahkavoitaikinaa tällä kertaa grahamjauhoista ja tykkäsin tosi paljon
Voihan rähmä. Kesäinen lentsu on iskenyt perheeseemme ja varsinkin Kaveriparalla ottaa tiukoille. Kipeänä sitä kaipaa lohturuokaa, kun olo on muuten kamala
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.