Miten perinteiset perunarieskat voikaan olla niin hyviä ja miksi näitä tulee tehtyä niin harvoin. Tätä mietin, kun valmistin pari pellillistä rieskoja jämäperunamuuseista
En ole aikaisemmin tehnyt niitä itse, mutta kaupasta olen ostanut ja syönyt. Tämä homma sopii loistavasti ei-leipojillekin koska tässä ei tarvitse vaivata ja vääntää taikinaa vaan ihan älyttömän simppeleitä valmistaakin
Yhtenä päivänä tein pullaa ja näitä rieskoja. Mulla taisi olla vahvempi muusi koska taikina oli ihan käsin pyöriteltävissä, rieskat ei silti olleet liian kuivia vaan todella makoisia ja pehmoisia
On ilta ja haluttaisi jotain hyvää iltapalaa. Yhtä helppoja kuin teeleivät ovat nämä perunarieskat. Muusia ei kuitenkaan tule tehtyä usein joten nopeampi tapa tehdä muusi rieskoihin on tehdä se perunamuusijauheesta
Kun on jämäperunasose valmiina, ei tarvitse lisätä kuin kananmunaa, suolaa jajauhoja. 2 kananmunaa. 3dl 3-viljansämpyläjauhoja/sämpyläjauhoja. 1dlvehnäjauhoja. Lusikoi pellille 9 kasaa ja taputtele littanoiksi rieskoiksi jauhoja apuna käyttäen. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. 2 kananmunaa. 3dl 3-viljansämpyläjauhoja/sämpyläjauhoja
Kumma juttu, aina tahtoo jäädä perunamuusia se pieni jämä kattilan pohjalle syönnin jälkeen. No, iltapalaksi sai sitten muutaman pehmosen ja juustoraasteella maustetun perunarieskan
Kuten nämä perunarieskat, joissa ylijäänyt perunamuusi on parhaimmillaan. Toisinaan se on tylsää ja tekisi mieli alkaa jo laittaa jotain kokonaan uutta, mutta omatunto (ja järki) soimaa, jos vanhaa ruokaa käytä ensin pois
Perunarieskat on makunsa puolesta hyviä mutta ne ovat myös nopea valmistaa ja sen puolesta niitä on helppo leipoa aamupalalle, välipalalle, ruuan kaveriksi kuin myös iltapalalle
Aina sitä kuitenkin jää yli ja loput nakkasin perunarieskataikinaan. Aikaisemmin olen tehnyt pelkällä vehnäjauholla (ohje täällä), nyt vähän terveellisemmin
1. 2. 1. 2. 1. 2. T. o. v. i. n. t. a. s. e. r. ä. h. y. d. l. p. k. V. u. ,. m. N. j. 5. M. H. G. P. (. ). 7. g. 3. -. 4. L. S. ö. 6. /. R. 8. E. a l. d l. t l. k p
Nytkin tein kaksinkertaisen annoksen ja välipalalle upposi kaikki. Tuossa päivänä eräänä leivoin välipalaksi perunariskoja edellispäivänä jääneestä perunamuusista
Ennen kuvanottoa yksi rieska löysi jo kuvaajan suuhun. Perunarieskat ovat loistava herkku, sillä niiden joukkoon pystyy kätkemään muusin ja puuron lisäksi myös vaikka porkkanaraasteen loput tai hiukan jo kuivahtaneen juustokäntyn raasteena
2. 1. 2. 2. 1. 2. 1. P. e. r. u. n. a. i. s. k. t. y. v. ä. o. p. l. j. M. d. ö. ,. m. K. h. (. 9. ). 5. 3. -. /. S. L. 0. T. N. H. W. f. e l. k p. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.