Täytteeseen voit valita makusi mukaan tonnikalaa, jauhelihaa, kasviksia tai mitä jäkaapista löytyy. Kesäkurpitsa on ihanaa grillattuna, mutta myös näin täytettynä
Näin loka- ja marraskuussa olisi sesongissa erilaiset kurpitsat. Risoton hapot, suolat ja rasvaisuus täydensivät juuri ihanasti kesäkurpitsan mietoa makua
Oli pakko alkaa koluamaan kaappeja mitä sitä keksisi tehdä. - Rullaa täytetty taikinalevy rullalle. Muutaman vaiheen jälkeen se voittajaidea sitten pulpahti pintaan, että tehdäänkin leipärulla täytteen kanssa
Vaihtoehtoina lahjakortissa oli partakone tai paistinpannu. olikin jo laittanut tiskille kesäkurpitsa – mozzarella ainekset, ja sanoi “teetkö kesäkurpitsa – mozzarella vuoan”
Vihreä pesto on monikäyttöinen mauste ja todella helppo valmistaa itse. Se sopii hyvin myös antamaan makua broilerille ja kalalle, leipiin, pizzoihin ja piirakoihin
sijalla olevan Pekoniin kääritty Koskenlaskija-juustollatäytetty broilerin. Juuston tilalle tämä kana saa kuitenkin täytteekseen pinaattia, pestoa ja aurinkokuivattua tomaattia
) Täyttävä ja maukas eväs ihan sellaisenaankin, voi toki salaattia kylkeen tehdä. Meillä tehdään yleensä aina jauhelihaan, mutta varioinnissa on vain taivas rajana
Meillä tuo jauheliha on se ikisuosikki, sitä ängetään aina joka paikkaan. Jos ei halua käyttää kaikkea sitä kesäkurpitsan täytettä jauhelihan sekaan, siitä saa tehtyä erittäin hyvän kasviskeiton, ohjetta tulossa myöhemmin
Peitä munakas basilikapestolla, juustolla ja kinkulla. Oikein helppo ja nopea resepti. Olen katsonut näitä pitkään reseptikirjoissa ja netissä ja eilen viihdoinkin pääsin kokkaamaan tätä rullaa, tietenkin omalla tavalla
Kesäkurpitsa on nyt kausiruokaa ja se on hieno kasvis ruokapöytään. Kesäkurpitsasta saat kevyttä lisuketta lihalle ja nyt ei paisteta missään upporasvassa, vaan grillataan
rucolaa, aurinkokuivattua tomaattia, oliiviöljyä ja mp. Samaan aikaan kesäkurpitsojen kanssa myös paahtui uunissa parska-ja kukkakaali nuppuja, joissa oli oliiviöljyä, mp ,suolaa sekä reilusti sitruunamehua puristettuna päälle
Kesäkurpitsaviipaleista saa helposti vieläkin näyttävämpiä murustelemalla niiden pinnalle vaikkapa fetajuustoa sekä tuoreita mintunlehtiä ja seesaminsiemeniä (uskoisin myös dukkah-mausteseoksen toimivan tässä mainiosti)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.