Kalamureke 2. on reseptinä mainio. hauki on pääosassa, eikä tähän tarvita kananmunaa tai ranskanleipää. Jos jauhotat uunivuoan gluteenittomalla jauholla, saat murekkeesta gluteenittoman sekä munattoman
Jauha kalafileet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi. Lisää neste, perunajauhot, muna, sulatettu pakastepinaatti tai hienonnetut pinaatin- tai nokkosenlehdet, hienonnettu tilli, mineraalisuola sekä valkopippuria maun mukaan ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi
Jauha kalafileet tai osta valmiiksi jauhettua kalaa. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita tilli, ruohosipuli sekä sulatetut ja kuivatut katkaravut jauhetun kalan joukkoon
Pane kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista. Nostele murekemassa voideltuun litran vetoiseen uunivuokaan
Kurkuma tekee murekkeesta kauniin keltaisen. Kalamureke muuntautuu moneksi. Se maistuu erinomaiselta lämpimänä heti uunista otettuna keitettyjen perunoiden ja sitruunaisen kastikkeen kanssa
Keskiajalla ja sen jälkeen arvokkaana pidetystä hauesta on tullut taas muotikala. Valmista hauesta maukasta mureketta ja tarjoile lisäksi juureslastuja ja piparjuurikastiketta
Munakastike on aina kuulunut kestosuosikkeisiimme niin kalaruokien (tällä kertaa kalamurekkeen kansa) lisäkekastikkeena kuin uusien perunoidenkin kanssa
En oikein tiedä sopivaa nimitystä viime lauantain alkuruoalle, terriini se ei ollut, murekekaan ei ihan ole ihan oikea sana kuvaamaan aikaansaannostani, mutta maku oli hyvä, mikä lienee tärkeintä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.