Kaupassa käydessä mieleen juolahti, että en ole pitkään aikaan tehnyt stroganoffia ja kun sopivasti siinä lihatiskin vieressä seisoskelin, tarttui mukaan pala naudan sisäpaistia
Siskonmakkara stroganoff 4. Tutkimusmatka pakastimen syövereihin jatkuu. Arkkupakastin on siitä kiva, että sinne tosiaan mahtuu paljon, mutta samalla sinne saattaa aikojen saatossa kerääntyä kaikenlaista pussia, purkkia ja nyssäkkää jonka sisällöstä ei ole enää pienintäkään mielikuvaa
Loppukypsennä pihvejä tarvittaessa uunissa 185 asteessa 5-10 minuuttia pihvin koosta riippuen. Laita jauheliha, keltuaiset ja suola sekä mausteet tehosekoittimeen
Leikkaa liha neljäksi pihviksi. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista hyvin kuumalla pannulla minuutti per puoli ja siirrä syrjään vetäytymään
Seuraavalla kerralla maustan pihviä reippaasti enemmän ja käytän maustamiseen myös yrttejä. Olen kokeillut kaikenmoisia ilmakuivattuun kinkkuun käärittyjä herkkuja sekä lehtitaikinaan käärittyä kanaa Jamie Oliverin ohjeella, mutta jotenkin on jäänyt tämä klassikko kokeilematta
En ole syönyt aikoihin stroganoffia, kun yhtenä päivänä minun vain alkoi tehdä mieli sitä. Äidin stroganoffissa ei ollut sieniä, ja suolakurkut uiskentelivat sulassa sovussa kastikkeessa lihapalojen ja sipuleiden joukossa
Sovellettu stroganoffn. Huolellisen harkinnan seurauksena pöperöksi valikoitui stroganoff, tuo suolakurkusta ja smetanasta makunsa ammentava venäläinen ruoka, jota kasakat syövät vodkanjuomisen väliajoilla
Stroganoff kuuluu lapsuuteni ruokiin joista pidin jo silloin paljon. Aikuisiällä olen tehnyt tätä useasti ja edelleenkin rakastan stroganoffia todella paljon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.