M. a. h. t. v. m. u. s. e. o. i. y. k. n. g. r. l. ,. j. p. ä. d. R. c. S. T. L. Ä. I. K. ö. O. G. J. 4. 5. P. -. '. H. N. ”. ’. 0. –. f. V. 2. 3. 7. 6. A. 1. D. ½. (. ). E. t l
Mehukkaan ja hyvän pihvintekoon tarvitaan muutama harjoituskerta, mutta jokunen. Aikani reseptiikkaa päässä pyöriteltyäni alkoi onnistumisen siemen ajatuksesta kuitenkin
Pihvin paistaminen on oma taiteenlajinsa, mutta ei mitään rakettitiedettä. Kuvissa esimerkkinä on entrecôte-pihvi, mutta samat säännöt pätevät myös (naudan) sisä- ja ulkofilepihveihin
Kastikkeen ohje on Nurmi-Vahtera-Rantala trion kirjasta Mojo. Lopun mojon yrittäjä söi leivän päällä viikon mittaan ja pyysi voisinko tehdä sitä jääkaappiin pulloon lisää
Pihvinpaistoon löytyy netistä ohjeita pilvin pimein, joten mie en ala tässä sen tarkemmin omaani kertomaan, lyhyesti vaan, että kuuma valurautapannu, öljyä ja voita, suolaus ja pippurointi paiston jälkeen ja folioon vetäytymään
Bearnaise on mielestäni yksi sopivimmista kastikkeista pihville, mutta sen valmistaminen saattaa kuitenkin jännittää monia, vaikka se ei todellakaan vaadi erityisten ruoanlaittotekniikoiden hallitsemista
Laadukas pata on ikuinen kumppani, kun siitä malttaa pitää huolta. Pata on kapine, joka pysyy meillä keväästä syksyyn visusti kaapissa – paria pataleipää lukuunottamatta
Tuotetta jo aiemmin kokeillut kollega vinkkasi hienontaneensa härkiksen tehosekoittimessa, ja vinkki olikin hyvä, sillä härkiksestä tuli irtonaista ja kuohkeaa, ja siihen oli helppo sekoittaa muut ainekset tasaisesti
panchettaa tai pekonia pieneksi pilkottuna ja rapeaksi paahdettuna. Oiva kumppani oluelle. Kuutioi pekoni tai panchetta pieneksi ja paahda keskilämmöllä rapeaksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.