Tämä kotikokki on vain ollut niin kiireinen, ettei ole jaksanut ohjetta tänne kirjoittaa. Elikkäs lohifilee laitetaan öljyttyyn uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja pinnalle voi rouhia hieman mustapippuria
Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä löysin hyvän uunilohireseptin, joka löytyy toki myös netistä Tämä hapankaalilla kuorrutettuuunilohi on pirtsakkaa vaihtelua perinteiselle uunilohen sitruunapippurilla ja kermaviilillä maustamiselle - vaikka tosi hyvää sekin on
Ripottele fileen nahattomalle puolelle suola ja sitruunapippuri ja levitä sinappi. Ota sitten vuoka uunista ja irrota nahka vetämällä se pyrstöstä lähtien
Sektorikakun idea on jakaa kakun pinta osioihin, jotka täytetään erilaisilla mauilla. käytä karkkeja, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä… lastenkakkuun sopivat makeiset ja joulukakkuun mantelit, rusinat, suklaat, luumut, puolukat… Jos kakku muodostuu marjasektoreista, saa pintaan lisää juhlavuutta hyytelösokerista tehtävällä kiilteellä
Pelkästään kakun tuoksu saa joululaulut soimaan päässä ja hymyn karehtimaan huulilla. Arabialainen maustekakku on tuttu jo vuosien takaa ja aina olen leiponut kakun samalla vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella
Savustuspönttökin löytyy, mutta olin laiska enkä jaksanut vaivautua sen suhteen (vaikka isä onkin yleensä se joka hoitaa savustamisen), joten tein uunissa
Sain kokeiltavaksi Hunajainen SAM -perheyritykseltä kahta. erilaista hunajaa. perheyritys, joka tekee työtään rakkaudesta hunajaanja heillä on suuri halu
Kuten olen ennenkin suitsuttanut, uunilohi on mitä näppärin ja helpoin (arki)ruoka ja viime vuosina olen kehitellyt siitä jos jonkinlaisia variaatioita
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.