Perinteiset Aleksanterinleivokset ovat vaaleanpunaisella kuorrutteella, mutta halusin tehdä näitä leivoksia poikamme ristiäisiin, joten tein kuorrutteesta vaaleansinistä
V. e. n. ä. j. k. i. s. a. r. A. l. t. I. m. o. u. v. S. 1. 8. 0. -. h. p. ,. P. 4. 7. 2. 5. B. y. E. g. J. d. ". K. N. ö. _. L. T. R. O. U. 9. 3. /. Y. c. (. ). _ l. d l
Voit halutessasi lisätä vatkausvaiheessa myös elintarvikevärin seokseen. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa sitä tehokkaasti noin 5-10 minuuttia, eli kunnes seos vaihtaa väriä vaaleammaksi ja näyttää paksulta kermalta
Yksi ensimmäisistä kokeiluun päässeistä puolen tunnin aterioista oli Kokit ja potit -Hannelen nopea, thaihenkinen possu-nuudelisalaatti, jossa raikas ja rapea salaattipohja yhdistyy salaatissa mausteiseen possuun
Aleksanterit . Leivoin makeita Aleksanterinleivoksia vanhemmilleni, jotka ovat meille juuri matkalla. Kerran lapsuudessa näitä olen tehnyt ja nyt innostuin uudestaan kokki-siskon vinkistä (kiitos vinkistä
niiden ihana, vaaleanpunainen väri houkutteli kokeilemaan. Saat siistejä paloja leikattua, kun nostat pellin ennen leikkaamista jääkaappiin siksi aikaa, että kuorrutus jähmettyy
Vielä ainakin tämä vanhojen muistelu. Täyttäessäni 50 vuotta "joku aika sitten" ja päätin järjestää sukulaisille ja ystäville tilaisuuden maistella monenlaisia kakkuja
* * *. For English please see here. Rakastan naapurustoani Töölössä ja ensimmäisen vuoden jälkeen jälkeen nykyisessä osoitteessaani alan olla (jo melkein) ok senkin kanssa, että vuosien jälkeen postinumeroni on muuttunut perinteisestä kipurajastani 150 metrin verran siihen väärään suuntaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.