-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. I. t. s. e. l. i. v. o. u. p. a. r. m. ä. n. j. d. B. g. D. O. k. P. 2. 0. 1. 3. h. ). E. y. V. ,. T. 5. /. 4. L. S. A. ö. Ä. K. (. M. J. R. 7. °. C. H. …. Y. b. ". e l. t l. r k. d l
-. -. -. -. -. -. -. -. P. i. p. a. r. e. d. n. k. o. s. t. l. u. ä. y. m. v. K. g. h. ,. N. R. c. j. V. ö. S. J. M. (. ). L. Y. T. 1. A. 0. 5. 2. E. U. C. O. 3. /. f. I. 4. ä l. d l. t l
Sunnuntaina iski himo alkaa leipomaan pullia pakkaseen. En halunnut tehdä ihan perinteisiä kanelipullia joten näihin päätyi täytteeksi vaniljakastiketta ja mansikkahilloa
Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Pullia tulee leivottua melko harvoin, varmaan siksi, että jos niitä leipoo, tulee niitä syötyä turhan paljon
Jaoin taikinan kahtia ja tein sekä suklaa, että sitruunapipareita, kuten alkuperäisessä ohjeessakin. Pursotetaan pienehköjä pipareita, paistetaan 200 asteessa 6-8 minuuttia
-. -. -. -. -. -. -. J. o. s. n. i. k. a. j. u. l. h. m. e. ,. t. r. v. ä. y. H. p. ). P. (. 1. 0. 5. T. d. ½. 2. 7. g. M. ö. L. S. K. V. A. 4. c. d l. t l
Pyöritellään rasvaiselta tuntuneesta taikinasta pyöreitä palloja. Pinnalle Lemon courd- hilloa. Sekoitetaan ensin kaikki kuiva-aineet kulhossa ja lisätään senjälkeen loput ainekset
-. -. -. -. -. -. -. -. -. M. e. i. l. ä. o. n. y. t. v. u. s. a. j. k. p. r. d. O. g. h. (. m. ). T. &. H. ,. J. ö. 7. 5. 3. 2. c. 1. /. K. S. A. L. P. f. °. C. Ä. t l. r k. c m. m u. d l
Tämän piparille maistuvan ohjeen yhytin Makeaa murmelin täydeltä-blogista. 1- 2 rkl kanelia (laita ensin vähemmän ja maistele kuorrutusta). 1- 2 rkl kanelia (laita ensin vähemmän ja maistele kuorrutusta)
Tässä vaiheessa en vielä muistanut nähneeni Anne tekemiä pipareita alkuperäisellä ohjeella, vaan nyt ohjetta kirjoittaessani, asia pätkähti mieleen ja piti kesken kaiken käydä katsomassa että onko nämä samoja
Tämä herkku on parasta aivan kylmänä, ja maku vain paranee säilyttäessä. Jokaisen emännän pipari(-taikina) on varmasti erilainen, mutta tässäpä yksi versio
joskus olen vatkannut seoksen kylmäksi (kun on ollut "kiire")sekoita jauhot ja sooda huolellisestisekoita kaikki ainekset keskenään anna taikinan olla vähintään yön yli(voipi olla pakkasessa vaikka 3 kk jos ei kukaan löydä taikinaa ja syö)kauli taikina ohueksi ja ota muotilla pipareitapaista 225 °C 5-8 min 300 g voita
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.