Pippurinen hirvipaisti resepti
Helppo ruoka
Helppo ruoka
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 2 kg hirvipaistia 3 tl rouhittua pippurisekoitusta 2 tl rouhittuja viherpippureita tilkka öljyä ruskistamiseen n. 1 1/2 tl aromisuolaa 3–4 valkosipulinkynttä 3–4 dl vettä 1–2 dl (laktoositonta) kermaa n. 2 rkl maizenaa riistafondia Jos paisti on pakastettu, sulata se hitaasti jääkaapissa. Poista kalvot ja hiero pippurit lihan pintaan. Kuumenna tilkka öljyä valurautapadassa ja ruskista paisti siinä joka puolelta. Mausta aromisuolalla ja valkosipulilla sekä kaada vesi pataan. Hauduta kannen alla 125-asteisessa uunissa 2–3 tuntia Kokeile paistomittarilla lämpötilaa. Paisti on kypsä noin + 70-asteisena. Nosta paisti liemestä ja kääri kaksinkertaiseen folioon. Siivilöi liemi, lisää kerma ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla. Keitä kastiketta muutama minuutti ja tarkista maku. Jos kastike tarvitsee lisämakua lisää tilkka riista-kantarellifondia. Viipaloi paisti.

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.