Pissaladiere on eteläranskalainen herkku, jota myönnän leipovani liian harvoin. Toisille siitä tulee mieleen arvatenkin kesä ja lomareissut, itse syön sitä läpi vuoden niin Ranskassa kuin kotonakin
1. Kaada pannulle puolet öljystä. Hauduta sipulit ja paprika pehmeiksi. Älä päästä niitä ruskistumaan. Mausta suolalla, sokerilla, timjamilla, pippurilla ja öljyllä (halutessasi myös chilillä)
Katuruokana myytävä pissaladière on provencelaisten vastine pizzalle. Pissaladièriä voi tehdä kokonaisen pellillisen tai taikinan voi kaulia pieniksi annospiirakoiksi
Ä. i. t. e. n. p. ä. v. k. o. l. u. a. s. y. ö. j. m. ,. -. N. r. d. P. è. h. J. f. c. K. M. T. w. b. S. 1. 3. 4. 5. (. 2. ). +. L. A. V. 0. x. R. p s. d l
Ä. i. t. e. n. p. ä. v. k. o. l. u. a. s. y. ö. j. m. ,. -. N. r. d. P. è. h. J. f. c. K. M. T. w. b. S. 1. 3. 4. 5. (. 2. ). +. L. A. V. 0. x. R. p s. d l
Olen ollut aiemmin erittäin innokas leipuri, mutta viime vuosina taikina ei ole maistunut entiseen tahtiin eikä meistä miehen kanssa ole kaksistaan tuhoamaan sokeriherkkuja
Nizzan alueelta kotoisin oleva pissaladière, eli kotoisammin sipuli-anjovispiiras, tehdään perinteisesti pizzataikinaa paksummalle hiivaleipätaikinapohjalle
Oikeastaan otsikossa pitäisi olla vielä sana “helppo”. Oikeaa ranskalaista sipulikeittoa ei nimittäin tehdä kanaliemeen, pehmeä maku tulee nimenomaan siitä sipulista
Pissaladière on Etelä-Ranskan lahja muulle maailmalle. Sardelleja, sipulia ja oliiveja piirakassa. Kuulostaa suomalaisesta oudolta yhdistelmältä, mutta uskokaa pois
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.