– Punajuuri on edullinen, perinteinensyksyinenraaka-aine, mutta sitä käytetään turhan vähän. Kypsä punajuurijavuohenjuusto muodostavat kauniinvärisen ja herkullisen makuparin, jota voi täydentää joko etanoilla tai vaikkapa paistetuilla sienillä
Viime viikon Hesarin ruokatorstaissa oli punajuuri-vuohenjuustosalaatin ohje. Sitä piti heti kokeilla, punajuurta on tullut syötyä enemmänkin viime aikoina (edellisessä postauksessa samojaraaka-aineita käytettiin ravioleihin)
Tässä voi käyttää joko valmiiksi keitettyjä tai keittämättömiä punajuuria, mutta käytin itse valmiiksi keitettyjä eli purkkipunajuuriakirjan reseptin mukaisesti
Kaada rypsiöljy punajuurien päälle ja mausta ne merisuolahiutaleita. Paahdetuista punajuuristaja mantelilastuista, vuohenjuustosta sekä jääsalaatista syntyi mitä mainioin salaatti, jonka silasin hunajavinaigretellä
Sekoita kuivahiiva pieneenjauhomääräänja lisää joukkoon. Tällä kertaa vaihdoin tavallisen rahkan appelsiiniseen ja taisi tulla uusi hitti mun leivonta-arkistoon
V. i. k. o. n. l. p. u. a. h. v. t. e. j. ä. r. T. m. s. y. I. d. N. ,. M. K. ö. H. A. w. 1. 5. g. 0. 2. f. 3. (. -. ). L. 7. 4. c. S. J. b. Y. O. d l. t l
Marenki ja mustikka neyhteensoppii. Marenki sopikin kyllä aivan ihanasti mustikan kanssa ja kiva oli tehdä aina niin ihanasta mustikkapiirakasta vähän uudenlaista, vaikka ihanasta mascarponesta siinä en haluakaan luopua
Tänään syötiin melkoisen sekalaista settiä, teemana oli olla käymättä kaupassa, saada ruoka nopeasti pöytään ja jemmata samalla talteen huominen työlounaskin
Kokeilin yhdistää kaks mun suosikkia samaan leipään ja aika hyvin ne keskenään toimivatkin. Kauran pehmeys ja speltin täyteläisyys antoivat leivälle huippuja vivahteita
Vaikka lähiaikoina on kohistu ulkomaisten vadelmien huonoista piirteistä, huomasin silti ostaneen Puolalaisia vattuja tätä piirakkaa varten, enkä edes muistanut niitä mitenkään käsitellä, mutta vatsanväänteiltä onneksi vältyttiin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.