punajuuripastaa fatamoussella, sekä fetasalaattia. Olin aikoinaan tarjoilijana ravintola Motissa ja Torissa, joista olen soveltanut tämän loistavan ja ihanan värisen pastan
Vuohenjuustomousse tarjoillaan lusikassa paahdetun paprikan jahunajan kanssa. Jos haluat päästä helpolla voit jättää paprikat pois ja tarjota vuohenjuustomoussen tuoreen viikunan kanssa
Nyt halusin kuitenkin hieman erilaisen lähestymistavan ja päätin yrittää tehdä keiton punajuuresta. Ihan ässä keitto ei ollut, mutta kyllin hyvä, että reseptin kehtaa jakaa julkisesti
Jäisenä paistettu ja sen jälkeen marinoitu liha on nimeltään routapaistia tai jääpaistia. Valmistus tulee aloittaa tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä liha viihtyy hyvin matalassa uuninlämmössä jopa puoli vuorokautta ja sen jälkeen vielä marinointiliemen syleilyssä jääkaapissa toisen mokoman
Ruokahalua herättelemässä meillä oli muutamia erilaisia alkupaloja. Punajuuret ja vuohenjuustomousse saivat normaalisti punajuuria karttavan vieraammekin innostumaan punajuurista
Olen viimeaikoina yrittänyt keksiä uusia makujajatapoja kokkailla punajuurta. No siksi että niitä joulun ajan alelaareista haalittuja punajuuria on vieläkin jokunen kymmenen kilo tuolla autotallissa
Laita lautasille ensin kerros rucolaa, sitten punajuuripastaaja sitten murusteltua vuohenjuustoa. Tämä herkullinen juures muuttuukin entistä herkullisemmaksi saadessaan kylkeensä esimerkiksi voimakkaita juustoja, kuten fetaa, halloumia, sinihomejuustoa tai vuohenjuustoa
Lihaton lokakuu on päässyt jo yli puoleen väliin ja myönnetään, tähän mennessä olen syönyt pari kertaa lihaakin, enkä aikonut ottaa siitä minkään sortin morkkista tai stressiä
Olen pyöritellyt toisinaan ajatusta mahdollisimman yksinkertaisesta illallisesta, jossa oli yksi selkeä pääraaka-aine, jonka ympärille jää- ja kuivakaapin perustarvikkeilla voi rakentaa kokonaisen aterian
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.