Minulla on onni viettää syntymäpäiviäni kesän kirsikka-aikaan, ja tänä vuonna sain ystävältäni lahjaksi omin pikku kätösin leivotun erittäin herkullisen ja suklaisen Schwarzwaldin kakun
Minä jätin moiset morkkikset väliin, sillä kyseessä oli raakakakku, joka kätki sisäänsä muun muassa manteleita, taateleita, banaania, avokadoa, kiiviä ja limeä
Niin, ja mikähän ihme se raakakakku taas olikaan. Olen paljon "kertoillut" (jos ovat sattuneet kysymään) tapaamilleni ihmisille siitä, miten raakaruoka on vaan yksinkertaisesti sitä parasta
Heti autossa päätin vihdoin kokeilla Schwarzwaldinkakkua, tuota kuuluissa saksalaista herkkua, jota tosin en ole koskaan sen paremmin maistanut kuin tehnytkään
Ja kuten aiemmin kirjoitinkin, Schwarzwaldinkakku tunnetaan Amerikan puolella nimellä Black Forest cake, ja tämä saattaa johtua ainakin osittain siitä, että oikeaoppisesti Schwarzwaldin kakussa kuuluisi olla Kirschwasseria kostutuksessa, ja Amerikassa kostutuksessa ei yleensä käytetä alkoholia
H. y. v. ä. a. l. k. n. u. t. o. i. e. ,. j. s. d. m. p. U. b. g. h. r. J. ö. ). P. O. /. K. S. T. -. M. c. V. E. L. +. &. R. 1. (. 3. w. 2. ½. B. ". ) l. d l
Tämä on tavallista kuivakakkua kosteampi ja mehevämpi kakku jossa on rapea kuori. Saara on tehnyt näitä viime vuosina joten kakusta on tullut meidän perheessä jo perinnekakku jouluisin, mutta sopii milloin tahansa kahvipöytään
Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoilulautaselle ja koristele kakku murennetulla Kismet Fazerinalla. Hiihtoloman kunniaksi kävin läpi reseptejä julkaisemattomia reseptejä ja tässä niistä yksi
Sen jälkeen, kun olen päässyt raakakakkujen maailmaan, jossa valkojauhotuotteiden, sokerin ja maitotaloustuotteiden sijasta käytetäänkin pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, kylmäpuristettua kookosöljyä, marjoja ja hedelmiä sekä makeutukseen hieman hunajaa tai agavesiirappia ja mahdollisesti ripaus vaniljasokeria, en enää perinteisiä kakkuja ja leivonnaisia oikeastaan kaipaa
Viime keväänä kuitenkin sain maistaa siskon tekemää raakasnickersiä ja rakastuin siihen. Mieleen tuli heti herkulliset (ja energiapitoiset) raakasnickersit, joita sitten lauantaina tein ja vähän maistelinkin
Nyt se päätyi juustokakkuun kahvipöytään vieraille. Ihanan pehmeä ja mieto maku tuli tähänkin kakkuun. Jo useampi viikko sitten tarttui kaupassa mukaani Bonnen trooppinen sose purkki
Sitten kokoa kakku laittamalla yksi osa kerrallaan lautaselle ja laita sen päälle kreemi. Lopuksi koristele kakku murskaamalla osista jääneet palat ja ripottele ne kakun päälle ja reinoille
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.