Rauman raflat -juttusarjassa esitellään kanaalikaupungin ravintoloita. Kysyin Köökin FB-sivulla, josko lukijoitani kiinnostaisi Rauman raflat -juttusarja
Vaikka ohessa julkaisenkin kirjasta kokkaamani pastan, erityisesti sormiani syyhyttää kirjan klassikkoanti kuten haukimurekepihvit, Lindströmin pihvit ja tietenkin se Raflan kuuluisa lohi-avokadosalaatti
Rakastan maa-artisokkia, mutta en niinkään niiden kuorimista, joten kun silmiini osui helmikuun Gloriasta Hanna ja Alexander Gullichsenin ohje Paahdettu maa-artisokkakeitto á la Rafla (Rafla on Alexander Gullichsenin ravintola Helsingissä, Uudenmaankadulla) ja jääkaapista tätä herkkua pussillinen löytyi, niin eihän tässä enää tarvinnut sen suuremmin miettiä
BbQ-mausteseosta (ohje alla). Brisket tai jos asiaa hieman avataan, niin häränrinta jota on hauduteltu grillissä miedolla lämmöllä 4-5tuntia ja savusteltu vielä 1-2 tunnin verran. 3-6kg). 6-7eurossa, eli ei paha. Nyt koita parhaasi mukaan pitää lämpö 90-100 asteessa
Mielenkiintoa lisäsi tieto siitä, että kyseisessä raflassa kokkaava isäntä oli sopivasti perhetuttu ja kokki, joka on pitkälti syyllinen siihen, että myös minusta tuli kokki
Raflassa soosi tarjottiin kalan kanssa, joten kannattaa kokeilla myös nieriälle ja lohelle. lle 10-12 Tiikerirapua1 Pussi Tuorepastaa1 Yksikyntinen Valkosipuli1 Punainen Chili1 Sitruunanmehu2-3rklTomaattipyrettä2-3rklHummerifondia(2-3rkl Kuohukermaa)Tilkka Konjakkia1dl vettäRosmariiniaKuivattua RakuunaaPippuria Kiehauta ravut toisessa kattilassa 2-3min ja toisessa tuorepasta 2-3min. Pyörittele kaikki kunnolla sekaisn ja anna olla 2-3min. 2-3rkl Tomaattipyrettä. 2-3rkl Hummeri. 2-3rkl Kuohukermaa
(Raflassa olin toki maistellut ja tykännyt. Etanat ilman etanapannua- Sotke hieman pehmentyneen voin sekaan oman maun mukaan murskattua valkosipulia, hienonnettua persiljaa ja aurajuustoa
Sitähän voisi käydä testaamassa Raflassa, koska kirjan mukaan annos löytyy aina ravintolan listalta. Huomenna ystävät tulevat meille istumaan iltaa ja aion tietenkin kirjan ohjeiden mukaan valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoan
Kyseessä ei ole siis mikään "jauho-lihaan verrattavia aineita makkara", vaan sitä mitä lupaakin. Palkintona on 500€ lahjakortti tai huippu illallinen ja yksi päivä duunissa Henri Alenin raflassa. Fenkolisinappi 1 dl crème fraichea 2 rkl Dijon-sinappia 1 1⁄2 tl murskattuja Fenkolin siemeniä Sekoita sekasin ja tarjoa "Pyttärin" kanssa Tryffelisinappi 4 rkl Dijon-sinappia 1 tl tryffelimurskaa öljyssä Sekoita sekasin ja tarjoa "Pyttärin" kanssa 1 pkt
n raflassa. Edessämme oli noin kahden tunnin merimatka Krabin Ao Nangista Phi Phille, kun lava-autokyytimme muutamaa minuuttia vaille yhdeksän satamaan saapui
Kyseessä siis Whisky Entrecôte, eli viskiöljyllä valeltu entrecôtepihvi, jalapeño-valkosipulimajoneesia, habanerokastiketta, sipulipaprikapaistosta, jalapenoja ja SteakhouseBBQ-maustettuja ranskalaisia
Tuotteiden joukossa oli Rapunzel-merkkinen maamantelijauhe, jolle keksin jo yhden reseptin, mutta eilen aamulla päätin soveltaa ja kokeilla jonkunlaisia raakakeksejä
Parin viikon takainen tiistai-ilta Ruby & Fellasissa oli jokseenkin tällainen kokemus. Päädyin maistamaan alkuun Vege chili fries -annosta, jossa oli ranskalaisten lisäksi papumuhennosta, cheddaria ja soijamajoneesia
Rauman raflat -juttusarjassa esitellään kanaalikaupungin ravintoloita. n intialaisten maustekastikkeiden tuoksut puskevat pienestä ravintolasta väkisinkin kadulle asti - ja sehän toimii tunnetusti parempana markkinointina kuin kadun varteen pystytetyt ständit
Ensimmäiselle lautaselle päässeet marinoidut munakoisot ja porkkanat, maa-artisokkasalaatti, tomaatti-salaatti ja papusalaatti antoivat loistavan käsityksen tarjonnasta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.