Rauman raflat -juttusarjassa esitellään kanaalikaupungin ravintoloita. Kysyin Köökin FB-sivulla, josko lukijoitani kiinnostaisi Rauman raflat -juttusarja
Vaikka ohessa julkaisenkin kirjasta kokkaamani pastan, erityisesti sormiani syyhyttää kirjan klassikkoanti kuten haukimurekepihvit, Lindströmin pihvit ja tietenkin se Raflan kuuluisa lohi-avokadosalaatti
Uusien raaka-aineiden ja ruuan valmistustapojen lisäksi blogikin on uudistunut. Kun nyt on lähdetty tälle uudistusten tielle, laitettiin sunnuntaina niinkin perinteistä ruokaa kuin uunilohta aivan uudella tavalla
Jouluaaton juhla-ateriaan jos johonkin liittyy tunteikkaita perinteitä. Joulupöytämme on uudistunut lähinnä sitä kautta, että muutama uusi tulokas on päässyt mukaan
K-ruokakaupoista saatava K-ruokalehti on muuten uudistunut vuoden alussa. Tuorepuristetun mehun ja lohkojen lisäksi c-vitamiinipitoista appelsiinia voi hyödyntää myös leivonnassa, erilaisissa marmeladeissa ja hilloissa sekä ruoanlaitossa
Uudistunut jauhelihapakkaus. Jauhelihassa ei ole erikseen käytetty väri-aineita, sekin on luomua. Luomu naudan liha sopi tekemääni texmex-jauhelihakeittoon oikein mainiosti ja antoi hyvää makua
Rakastan maa-artisokkia, mutta en niinkään niiden kuorimista, joten kun silmiini osui helmikuun Gloriasta Hanna ja Alexander Gullichsenin ohje Paahdettu maa-artisokkakeitto á la Rafla (Rafla on Alexander Gullichsenin ravintola Helsingissä, Uudenmaankadulla) ja jääkaapista tätä herkkua pussillinen löytyi, niin eihän tässä enää tarvinnut sen suuremmin miettiä
BbQ-mausteseosta (ohje alla). Brisket tai jos asiaa hieman avataan, niin häränrinta jota on hauduteltu grillissä miedolla lämmöllä 4-5tuntia ja savusteltu vielä 1-2 tunnin verran. 3-6kg). 6-7eurossa, eli ei paha. Nyt koita parhaasi mukaan pitää lämpö 90-100 asteessa
Ylioppilasjuhlien parsa-lohi-perunasalaatista jäi yli perunoita ja leipomuksista kananmunia. Sivuhuomautuksena, onneksi tamperelainen ravintolamaailma on uudistunut ja kaupunkiin tullaan syömään jotain ihan muuta kuin Tillikan pyttipannua, niin hyvää mättöä kuin se onkin
Fiilistelen joulua, maistelemme Pullonhenkien ja Ripaus Tryffeliä -Merjan kanssa Pinot Noireja ja viritämme sukulaisten kanssa taas perinteisen Kreeta-illan
Mielenkiintoa lisäsi tieto siitä, että kyseisessä raflassa kokkaava isäntä oli sopivasti perhetuttu ja kokki, joka on pitkälti syyllinen siihen, että myös minusta tuli kokki
Raflassa soosi tarjottiin kalan kanssa, joten kannattaa kokeilla myös nieriälle ja lohelle. lle 10-12 Tiikerirapua1 Pussi Tuorepastaa1 Yksikyntinen Valkosipuli1 Punainen Chili1 Sitruunanmehu2-3rklTomaattipyrettä2-3rklHummerifondia(2-3rkl Kuohukermaa)Tilkka Konjakkia1dl vettäRosmariiniaKuivattua RakuunaaPippuria Kiehauta ravut toisessa kattilassa 2-3min ja toisessa tuorepasta 2-3min. Pyörittele kaikki kunnolla sekaisn ja anna olla 2-3min. 2-3rkl Tomaattipyrettä. 2-3rkl Hummeri. 2-3rkl Kuohukermaa
(Raflassa olin toki maistellut ja tykännyt. Etanat ilman etanapannua- Sotke hieman pehmentyneen voin sekaan oman maun mukaan murskattua valkosipulia, hienonnettua persiljaa ja aurajuustoa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.