Raikasja maukas kakku maistuu hyvin pikkuväellekin. Gluteenittoman ruokavalion yleistyminen sekä raakaruoan ja superfoodin suosio ovat näkyneet myös leivonnassa
Sitruuna on haastava raaka-aine raakana, sillä kitkeryydessään se se helposti tuntuu ikenissä ja kitalaessa saakka eikä sitä kuitenkaan haluaisi upottaa sokeriin makeuden saamiseksi
Voi aurinko, kevät ja tulppaanit. aamulla uunituoreita rieskoja, vietimme keväänavajaisia grillaten ja hyvällä rieslingillä skoolaten, ulkoilimme hohtavassa auringossa tuntitolkulla, saimme hoidettua parin viikon kauppareissut (ja ostin boonuksena uudet housut), illalla luvassa UMK-finaali, sauna ja takkatuli
Tässä herkullisessa piirakassa yhdistyvät sekä makea että kirpeä ja siinä on ihana sitruunan maku. Tein piirakan pieneen vuokaan mutta voit hyvin tuplata reseptin ja tehdä piirakan isoon vuokaan
Täytteenä tässä kakussa oli raikas, miedon mansikkainen ja lievästi sitruunainen ihana mousse. Kakun päälle tein samanlaisen raikkaan kermamoussen kuin aiemmin leipomaani Suklaakakkupohjaiseen punaherukka-kinuskimoussekakkuunkin
Perunasalaatti ja nakit kuuluvat varmasti monen vappukattaukseen, mutta itse olen ainakin kyllästynyt kaupan salaattiin - varsinkin, kun omatekemä on paljon parempaa ja helppoa myös tehdä
Gluteeniton raikas vegaani täytekakku, limellä ja kookoksella. En ole koskaan osallistunut mihinkään kokkailukilpailuihin – ja nyt sekin raja-aita rikotaan
Päädyin pannacottaan johon tein päälle hyytelösokerista ja tyrnimehusta hillokkeen. Tekemästäni tyrnijuustokakusta jäi sen verran tyrnimehua, että ajattelin keksiä siitä jotain muutakin kuin vain mehua juotavaksi
Sitrushedelmien paras sesonki on käynnissä ja niitä tulee syötyä päivittäin lähes kilokaupalla. Tähän aikaan vuodesta sitrushedelmät ovat tosi mehukkaita ja makeita
Vuosi sitten blogia aloitellessani kerroin kuinka meillä on joka vuotinen ruokaperinne ystävien kera, valitsemme siis maan tai ruoka-aineen ja valmistamme uudenvuodenaaton aterian sen ympärille
Täytin viime viikolla vuosia ja siitä oli jälleen hyvä syy leipomiselle. Raparperin suuresta määrästä huolimatta kakku ei kuitenkaan vetänyt suunpieliä mutruun vaan maku oli enemmänkin raikas
Oli oikein sopivan kokoinen ja makuinen kaikkien mielestä. Kiehauta kerma ja sokerit, mutta älä keitä. Liota liivatelehdet kermaan ja sekoittele kunnolla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.