300 g
raparperia (itse olen pilkkonut raparperit pieneksi ja pakastanut ennen piirakkaan laittoa, sillä olen huomannut, että näin raparperin koostumuksesta tulee pehmeämpää)
300 g
pakaste mansikoita
2 rkl
perunajauho
1 dl
sokeria
50 g
voita
1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
185 g
valkosuklaata
3 1/2 dl
kuohukermaa (itse laitoin suosiolla 4dl, ettei jää vajaata purkkia)
2 rkl
vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta.
8 minuuttia
Kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeaksi. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä liedellä miedolla lämmöllä rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada kermaseos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta lopuksi jääkaappiin jäähtymään. Kun kerma on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljajauhe.
Piti treenata synttäreiden toista osaa varten erilaista juustokakkua. Harmikseni kaupasta oli mascarpone juusto loppunut joten ihan haluamaani en saanut
J. e. r. p. y. s. i. a. k. ,. j. t. ä. l. I. h. n. m. v. ö. H. O. u. o. T. d. S. N. A. ). K. 3. P. 1. 5. 0. g. 2. V. L. 8. -. 4. E. R. M. <. d l. t l. T ä
Nyt on vihdoin mustikoiden aika ja niitä saadaankin paljon tänä vuonna hyvien sateiden takia. Positiivisesti ajatellen jotain hyvää tästä sateisesta kesästä kuitenkin koituu
Ahh kyllä tämä mustikka-aika on vaan ihanaa. Niin paljon erilaisia uusia reseptejä mitä haluaisi kokeilla ja kuitenkin on nämä vanhat perinteiset, joista ei halua luopua
Tässä nyt ohje ihan perusomenapiirakkaan muropohjalla. Heippa. Sain äidiltä valtavasti omenaa ja nyt olen pähkäillyt mihin kaikkialle niitä laittaisin ja mitä niistä tekisin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.