Raparperi-mansikkapiirakka muropohjalla
Ideatasku
Ideatasku
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 100 g rasvaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl levinjauhetta
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 300 g raparperia (itse olen pilkkonut raparperit pieneksi ja pakastanut ennen piirakkaan laittoa, sillä olen huomannut, että näin raparperin koostumuksesta tulee pehmeämpää)
  • 300 g pakaste mansikoita
  • 2 rkl perunajauho
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 185 g valkosuklaata
  • 3 1/2 dl kuohukermaa (itse laitoin suosiolla 4dl, ettei jää vajaata purkkia)
  • 2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta.
  • 8 minuuttia Kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeaksi. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä liedellä miedolla lämmöllä rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada kermaseos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta lopuksi jääkaappiin jäähtymään. Kun kerma on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljajauhe.

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.