27 cm:n
irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Pistele haarukalla ja pane taikina jääkaappiin tai pakastimeen noin 15 minuutiksi. Paista pohjaa ilman täytettä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia Valmista muruseos sekoittamalla kylmä voi, sokeri, vehnäjauhot ja kookoshiutaleet keskenään joko yleiskoneessa tai käsin nyppimällä. Seos on valmista, kun se on murumaista.
Oikeastaan kyllä siellä voi jo kiikkua, mutta ehkä ikävöin niitä kesän rauhallisia hetkiä, jolloin vehreys ympäröi ja voi vain nauttia puutarhasta, kylpevistä linnuista, kahvittelusta ja lukemisesta
Ohjeen muutin tästä raparperitortusta, ja se on alunperin Suklaapossulta lähtöisin. Tein tästä gluteenittoman ja lisäsin kardemummaa, joka sopii mustikan ja vaikka minkä muun kanssa mainiosti
Tarkoituksena oli etsiä (ja myös löytää) kanttarelleja, jotka ovat huvenneet pakastimesta kokonaan. Mulla on tällä hetkellä neljä paikkaa josta käyn kanttarelleja noutamassa
Tee rintaluun kummallekin puolelle viilto ja leikkaa siipinivelen läpi, kunnes filee irtoaa. Irrota myös reidet ja paloittele pienemmiksi paloiksi kastiketta varten
Nyt kun oma puutarha vielä tuottaa marjojaja hedelmiä, tuntuu, ettei lihaa jää kaipaamaan samalla lailla kuin grillikaudella tai toisaalta talvi-iltojen patoihin
Mikä sen parempaa jos sinulla on oma puutarha jossa kasvaa nokkosta, vuohenputkea ja voikukkaa. Rapeita voikukanlehtiä, vuohenputkea, tuoretta korianteria, purjosipulia, retiisejä ja valkoista suolaista Fetajuustoa
Mausta kalkkunanrinta suolalla ja pippurilla. suolaa ja valkopippuria. Jatka paistamista uunissa 40 minuuttia, tai kunnes lihan sisälämpö on 77 astetta. Ota liha uunista, kääri alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10-20 minuuttia ennen kuin se leikataan ohuiksi viipaleiksi
Lisää muna, mausteet ja sipuli. Lisää jauhelihaja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Huuhtele leikkuulauta vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta kahdella lusikalla tai puhtailla, kostutetuilla käsillä sopivan kokoisia lihapullia
Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle)
Tee useita parin sentin syvyisiä viiltoja terävällä veitsenkärjellä lihan päällyspuoleen. Nosta lihapala uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä
Paahda sokeri, porkkanat ja sipulit. Lisää punaviini, kuusenkerkkäsiirappi ja demi-glase kastikepohja. Keitä kokoon, siivilöi, lisää voi ja tarkista maku
Alhambran puutarha, Iberian ihme. Jos arvon lukija on ihmetellyt, miksei minulta ole viimeiseen vuoteen tullut uusia päivityksiä, johtuu se siitä että menetin makuaistini sairaudelle viimeisen vuoden aikana
Lähinnä nurmikon leikkuulla yritettiin pärjätä, ja sama linjajatkuu vielä tämänkin kesän. Sattuneesta syystä meidän puutarha jäi viime kesänä huonolle hoidolle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.