kotijuusto. Kotijuustoa voi syödä esim. Itsetehty kotijuusto. Kun Mellunkylän Martat vierailivat Metsäkylän Marttojen luona lokakuussa, tarjoilimme kotijuustoa tuorejuustona perinteisen saaristolaisleivän päällä
kiusausta kiusata hieman anoppiani ja appeani ja ehdottaa kotijuuston tekemistä. Kun kerran joulun jälkeen kaikkea saa kaupoista todella edullisesti, en voinut vastustaa
3l täysmaitoa. 1l piimää. 10 kananmunaa. 100g voita. 2tl suolaa. Sekoita kananmunat ja 0,5l piimää. Kaada maito ja jäljelle jäänyt 0,5l piimää suureen (5l) kattilaan
Olin jostakin ihmeellisestä syystä hankkinut meille laktoositonta täysmaitoa isomman erän. Sen parasta ennen -päiväys alkoi lähetä, ”Hävikkiviikko” painoi vielä mieltä ja teki mieli juustoa
Tein eilen illalla kotijuustoa ja sen tekeminen ylitti odotukseni. Kotijuuston tekemiseen kannattaa käyttää mahdollisimman rasvaista maitoa ja piimää, ja piimäksi sopii paremmin tavallinen piimä ilman kaiken maailman terveysvaikutteisia lisäaineita - hera erottuu kuuleman mukaan paremmin tavallisesta piimästä, mutta olen kyllä saanut juuston onnistumaan myös AB-piimästä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.