Tämän menun päätähti oli meille uusi raaka-aine, peltopyyn rintafilee. Pääruoaksi valmistimme peltopyytä saltimbocca-tyyliin (alkuperäinen vasikkaresepti löytyy täältä), eli salvialla maustettuna, ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä ja valkoviini-voikastikkeessa haudutettuna
Ada Boni, Sora Lella ja moni muu ruokalegenda muuten suosittelee käytettävän ehdottomasti vihreitä paprikoita ("peperoni - rigorosamente verdi, carnosi e dolci") vaikka variaatioita on tästäkin monia
Carciofi Romaneschi Suomessa vähemmän käytetyt latva-artisokat kuuluvat olennaisesti Roomalaiseen keittiöön, ja olen vasta täällä oppinut kuinka monipuolinen herkku artisokka onkaan
valmistan itselleni sopivan, herkullisen "saltimbocca"-version. "Saltimbocca alla romana". joka on 1800-luvun loppupuolella, luin, että sen alkuperä on kyseenalainen, sillä vaikka sitä. 2-3 rkl oliiviöljyä tai halutessa 25 gr paistamiseen. 2-3 rkl oliiviöljyä tai halutessa
Pomodori con il riso alla romana eli täytetyt tomaatit roomalaisittain. Täydellinen picnic-eväs. 1-2 kiinteää suurta tomaattia per syöjä ("pomodori da riso"). 1-2 kiinteää suurta tomaattia per syöjä
1 pkt romaine salaattia. Kuutioi tofu, paista kuumalla pannulla oliiviöljyn kanssa rapeaksi. Pilko muut ainekset keskenään kulhoon ja kaada tofut, cashew pähkinät sekä auringonkukansiemenet päälle
romaine, summer crisp). Parsa- ja salaattisesonki on alkanut. romaine, summer crisp). Leikkaa parsat 2-3 cm mittaisiksi paloiksi. Cut the asparagus stalks into pieces, about 2-3 cm long
Myöhemmin viikolla sitten tein sitä blogissakin näkynyttä kana-riisi-wokkihässäkkää, joka oli myös erittäin onnistunutta ja jota olenkin nyt mussuttanut noiden jauhelihapihvien kanssa (kunnon A-luokan lihansyöjä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.