Juuritaikinaan tehty ruisleipä ei ole vaikeatekoista, mutta täytyy muistaa, että juuren täytyy antaa tekeytyä yksi vuorokausi ja valmistakin taikinaa on hyvä kohottaa pitkään
viidelle2- 3 dl maitoa500 g porkkanaperunasosetta tai Mummon muusijauhetta kts. määrä pakkauksesta30 g tomaattipuretta1/2- 1 tl kasvisliemijauhetta 1/2 purjoa viipaleina150 g kylmäsavulohta suikaleina tilliäruohosipulia1
Pitkille patikkaretkille kannattaa varautua hyvin eväin. Ostin jo lähtiessä kaupasta vauvanruokia. Olen hyväksi havainnut huoneenlämmössä säilyvät mustikkajugurtit ja juotavat smootiet
Bongasin uusimmasta Maku-lehdestä ihan äärettömän helpon ruispalojen ohjeen ja pitihän niitä testailla, kun vapaa päivänä oli vielä aikaa kunnon kohottelulle
Suppilovahverosato on ollut mitä parhain parina viime vuotena. Meillä on lisäksi kotopuolessa kasvupaikka, josta on joka vuosi saanut ainakin vähän sieniä
Tel Avivin trendikkäällä Shenkin-kadulla (jossa Sara la Fountain ja Merituuli Lindströmkin kävivät viime keväänä) on jo vuosikausia sijainnut ravintola nimeltä Ella and Orna,jossa viihtyvät kasvissyöjät ja vegaanit,mutta lihansyöjiäkään ei siellä ole unohdettu
Tämä herkku syntyi muutamissa minuuteissa niistä raaka-aineista mitä kaapissa sattui olemaan. Suvi haastoi keksimään jotain uutta ruispaloista ja tässä se on, puolukkaherkku ruispaloista tehdyllä muruseoksella
Näinkin jouluisalla ruoalla liikkeellä ensimmäisen adventin kunniaksi. Tämä on itse asiassa jo jokin aika sitten tuotettu ateria lauantai-illan hippusen mättöisän nälän sammutamiseksi
Sriracha-soosi on löytänyt vihdoin tiensä myös meidänkin talouteen. Jokin aika sitten Nanna ja Jonna hehkuttivat blogeissaan uppomunalla, avokadolla ja sriracha-soosilla ryyditettyjä leipiä, joten täytyihän minunkin niitä kokeilla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.