70 g
vettä, 70 g jauhoja ja 60 g juurta. Seuraavana päivänä kannattaa laittaa vähän hiivaa taikinaan jos ei luota juureensa tai sellasta ei ole. Se miten opastetaan monissa ohjeissa että pitää lisätä vanhaa hapanleipää hapantamaan juurta ei kai oikeasti toimi, leipähän on paistettu ja basillit kuolleet. Oman juuren tein sekottamalla jauhoja ja vettä ja vähän vanhaa vehnäjuurta sitte vain ruokin juurta jokusen päivän kunnes se näytti eloisalta ja hilpeältä.
ruisleipä
100 g
ruisjauhoja
100 g
vettä
100 g
ruisjauhoja, 120 jos taikina on todella löysä.
Joitakin viikkoja sitten nautiskelimme sukujuhlapöydässä tuoreempaakin tuoreempaa lämminsavulohta. Taisi olla tuona päivänä viimeiset kalamaisuutensa ajatellut, viimeiset aamu-uintinsa suorittanut
Herkkusuun ruisvuoka. Hapanleipä koukuttaa. Hapanjuuri on ihmiskunnan ihanin keksintö. Ensimmäiset hapanleivät leivottuani olen jatkuvasti joutunut taistelemaan itseni kanssa etten leipoisi ainoastaan hapanleipää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.