Olen ollut jo pitkään smoothie-pannukakkukierteessä, mitä tulee aamupaloihin. Arkisin olen syönyt harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta smoothien, kun taas lauantaiaamuna paistetut kaura-banaanipannukakut tulee yleensä saatettua päätökseen vasta sunnuntaina
Näin sai vanhemmatkin uunilämpimiä sämpylöitä heti töistä tullessaan mukaansa. Sitten vain yksi osa kerrallaan pötköksi ja siitä leikataan sopivia paloja, joista pyäritellään sämpylöitä
Pieni ylläri heti alkuun. katselet juuri kaurapuuroa. Ja ei, en tarkoita sitä aamupalakulhollista, joka edessäsi saattaa livenä nököttää näppiksen ja kahvikupin välissä, jos aamutorkkusi meni vähän pitkäksi
Tuntuipa mahtavalta palata taas hellan ääreen reilun viikon tauon jälkeen. Sairasteluepisodin päätyttyä kaikki ovat olleet erityisen onnellisia kahdesta eri raaka-aineesta
Jo kauan aikaa sitten hoksasin, että on olemassa kahta erilaista puuroa. mikropuuroa ja kattilapuuroa. Mutta vasta aivan viime aikoina havahduin siihen, että ei ole aivan sama mistä hiutaleista puuronsa keittelee
Tuli tehtyä sämpylöitä lopuista kaurapuuron jämistä, sekä samalla uunia lämmittäessä sitten pullataikinan puolittain inkkarisokeriin joista tein kahdenlaisia pullaisia
Kohota sämpylöitä liinan alla pellillä noin 30-40 minuuttia. Näihinkin löytyy ohje Pala kakkua kirjasta, tosin ohjetta seurasin vain jauho ja nestemäärän suhteen
Kesti varsin kauan, ennen kuin jaksoin opetella leipomaan gluteenitonta leipää. Löysin siihen vain melko huonoja ohjeita, tai jos ne vaikuttivat hyviltä, niissä oli kauraa
Nostata sämpylöitä puolisen tuntia, paahtoleipiä vartin pidempään. Paahtoleivät ja hampurilaissämpylät voivat olla muutakin kuin pelkkää vaaleaa vehnää
Elikkä jokunen päivä sitten päätin leipasta ihan perinteisiä sämpylöitä. Jos haluat rapeakuorisia sämpylöitä, älä peitä niitä kohottaessa tai uunista oton jälkeen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.