Ripottele noin 2 ruokalusikallista vehnäjauhoja taikinan päälle ja peitä kulho pyyhkeellä ja anna nousta 1- 1 1/2 tuntia. + Ripottele 1/2-1 dl vehnäuhoja pöydälle ja kumoa taikina varovasti jauhojen päälle. + Leikkaa nopeasti taikina 6-7 suikaleeksi ja suikaleet sitten 2-3 osaan. Paistoaika noin 15-20 minuuttia uunista riippuen
Sekoita puuhaarukalla, kaada loppu vesimaito joukkoon ja sekoita taikinaan jauhot muutamassa erässä. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna nousta vedottomassa paikassa 1-1 1/2 tuntia. Kuumenna uuni 240-250 asteeseen. Ripottele 1/2-1 dl vehnäjauhoja leivinpöydälle ja kumoa taikina varovasti päälle. Leikkaa taikina metallilastalla (tai kakkulapiolla) 6-7 suikaleeksi ja suikaleet vielä 2-3 osaan
Ripottele pinnalle sormisuolaa sinne-tänne. Laita jääkaappiin vähintäin muutaman tunnin ajaksi. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa
4-6 leipää. Sekoita ja jätä noin 10-15 minuutiksi tekeytymään. Kun taikina on kohonnut, jaa se 4-6 palloon ja kaulitse palloista pisaran muotoisia leipäsiä. Paista leipiä noin 10-15 minuuttia kunnes leivät ovat kypsiä ja hieman tummuneet. 4-6 leipää
-. -. -. -. K. o. k. t. a. l. v. e. n. r. p. m. i. s. j. ä. u. h. E. ,. N. y. Y. M. ö. T. d. B. S. J. O. g. b. V. 7. 2. 0. 5. 3. (. ). P. 1. 8. L. H. c. F. –. 4. +. /. d l. t l
Piti kokeilla tällaistakin iltapalaversiota. Taikina on sama kuin mitä itse käytän pizzaa tehdessä. 2dl vettä2rkl öljyä1rkl sokeria1tl suolaa5dl vehnäjauhoja2tl kuivahiivaa
Testasin tanään tämmöistä. Tosi helppo, kevyt ja raikas jälkiruoka, jota pystyy muuntelemaan oman mielen muukaan ja luultavasti nämä perusaineet löytyy kaikilta kaapista
-. -. -. -. -. T. ä. m. n. a. u. i. e. r. s. p. t. l. ö. y. A. B. g. k. j. J. o. O. h. v. f. S. ,. M. V. F. 5. d. 1. 2. /. (. ). +. K. ". R. 4. 0. L. Ä. H. 6. 7. 3. E. N. P. ♥. i l. d l. t l
Peitä kelmulla tiukasti ja anna kohota 12-18h. Tämä ohje tuntuu pyörivän nyt joka toisessa blogissa. Enhän minä voi yhtään huonompi olla joten tässä vaivaamaton leipä myös minun puolestani
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. A. j. a. t. u. s. ä. h. n. p. i. r. k. v. l. m. e. y. d. P. o. K. ,. ö. H. L. J. g. (. /. ). M. T. V. 1. 2. 3. b. 4. 0. f. S. x. c. 7. 5. °. C. E. D. / l. d l. g )
Pataleipä on suunnattoman helppoa tehdä, mutta ajallisesti prosessi on pitkä sillä taikinaa kohotetaan liianan alla 12-18h. Laita kulhon päälle kansi tai elmukelmua ja anna muhia seuraavat 12-18h
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.