tuntiKun perunat on kypsiä, jätä ne hetkeksi jäähtymään ja valmista sillä aikaa täyte. Pilko salottisipulit, raasta juusto ja purista valkosipulinkynnet puristimen läpi
En ole syönyt niitä pitkään aikaan, joten nyt tuli kova hinku tehdä niitä ja kylkeen vähän erilaista jauhelihakastiketta sekä herkullista keitettyä pinaattia
Alunperin löysin tämän uusien perunoiden reseptin pari vuotta sitten netistä nimellä "Jamie Oliver's fluffy new potaoes" eli kuohkeat tai ilmavat uudet peunat
T. ä. l. v. i. k. o. a. e. t. n. s. m. r. K. u. j. H. ,. y. h. ö. p. ". g. I. S. -. d. N. P. c. J. A. M. B. b. R. 1. /. 2. 5. 0. (. ). L. 3. 4. k g. d l
Vaikka kohun keskipisteessä on valmislasagne, jonka sisältö oli jotain muuta mitä tuoteselosteessa luvattiin eli hevosenlihaa naudanlihan sijaan, on suhtautuminen hevosenlihaan meillä vieläkin kummallinen
Mausta suolallaja halutessasi sitruunamehulla. Jauhelihasta on helppo improvisoida erilaisia grillattavia kepakkoja - mausteita voi laittaa mielen ja lisukkeiden mukaan, ja tuoreet yrtit antavat vähän peruslihapullista poikkeavan vivahteen
Mausteeksi bataatille laitoin valkosipulia ja rosmaariinia, se sopi ranuille passelisti. No, tietysti uunissa valmistettu mausteinen bataattiranskalainen eli bataattiranut
Olen myös tietoinen, että perunassa on paljon tärkkelystä, joka muuttuu helposti elimistössä sokeriksi, mutta kun sitä perunaa ei syö kerralla vadillista, minulle ei tule ainakaan tunnon tuskia
Laita perunat kattilaan, peitä ne kylmällä vedellä ja mausta vesi suolalla. Maustoin alla olevat perunat melko klassisesti oliiviöljyllä, rosmariinilla sekä valkosipulilla, mutta perunoiden mausteita voisi toki vaihdella oman maun ja päivän fiiliksen mukaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.