Savulohta kaupasta ei löytynyt, mutta savusiikaa oli, joten laitoin piirakoihin sitä. Eräs ystäväni pyysi minua leipomaan opettajien kokoukseen suolaisena tarjottavana gluteenittoman lohipiirakan
Uunilohi/savusiika). 1. Nypi voi ja jauhot. Lisää vettä sen verran, että taikinaa on helppo käsitellä. 2. Painele voideltuun vuokaan ja paista pohjaa uunissa 225c 10min
Piiraiden täytteinä tänä kesänä on ollut pinaattia, fetajuustoa, vuohenjuustoa, nokkosta, aurinkokuivattua tomaattia, aurajuustoa, savusiikaa ja -muikkuja, smetanaa, suolakurkkua, pinjansiemeniä, kesäkurpitsaa, tonnikalaa, kylmäsavulohta…ei kuitenkaan kaikkea yhdessä piiraassa 150 g voita
Päädyin savusiikaan, ja halusin yhdistää voimakkaaseen kalaan kirpeyttä ja suolaisuutta. Savusiikakiusaus (yksi iso uunivuoallinen tai kaksi pienempää)
Alun perin oli tarkoitus tehdä äitienpäivän suolainen herkku kylmäsavulohesta, mutta huomasin kylmäaltaassa olevan savusiikaa tarjouksessa, joten päätin tehdä kakun siitä
Mika osti savusiikaa. Muussaa savusiika ihan parasta, sekota muihin aineksiin. SavusiikatahnaNoin 300 g putsattua savusiikaa, noin 4 rkl tuorejuustoa, noin 3 rkl smetanaa, noin 1 rkl majoneesia, suolaa ja pippuria
Savusiika omalle lautaselleen. Salaattiateriat sopivat nyt, kun on kesä ja aurinkoisen lämmintä. Ostin torilta suoraan kalastajalta vasta savustettua pikkusiikaa
Savusiika. Kevään yltäkylläisyys yllättää joka vuosi. yhtäkkiä luonto on kauneimmillaan ja tarjoaa huikeita eväitään ihan konkreettisestikin, kuten villiä siikaa
1 ruodottomaksi perattu savusiika, ahven tai pieni lahna. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, koverra siemenosa pois niin, että kurpitsat näyttävät veneiltä
400 g kokonaista savusiikaa. Varhaisperunoiden kanssa sopi hyvin tänään tekemäni siikatartar. Reseptin luin Kodin Kuvalehdestä ja tunnistin heti maukkaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.