Kinkkua (nam) ja kevätsipulia (nam). Taikinan duunaat ja saat pellille asti n. Mittaile kuivat ainekset kulhoon (myös kinkku- ja sipulisilppu) ja sekoita sekaisin
Lisää piimä ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle. 3 sentin paksuinen levy ja paina siitä muotilla noin 5 sentin läpimittaisia pyörylöitä. Voitele leivonnaiset maidolla ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. 4 dl vehnäjauhoja. 1 tl leivinjauhetta
Skonssejakaan en ollut tehnyt vuosiiin (jos koskaan, en ole ihan varma). Englantilaiset teeleivät, scones eli skonssit tehdään kaulitusta taikinasta, josta otetaan muotilla pyörylöitä ja ne paistetaan
Rasittavaa kun arki tunkee minun ja blogipäivitysten väliin. Olen radiohiljaisuuden aikana siviilissä innostunut jälleen leipomisesta, leivontalehdistä ja Koko Suomi leipoo-ohjelmasta
Tässä tulee super hyvien timjami sconesien resepti. Tuletkin varmaan törmäämään moneen scones reseptiin blogissani, jahka kerkeän laittaa ne kaikki tänne
Ihanin välipala sitten nuijasodan. (Mä laitoin yhteen savulohta, toiseen kalkkunaleikettä ja tompskua ja kolmanteen sulatejuustoa ja keltaista tompsku tomaattia
Lisäksi olen lukenut niin paljon jenkkien reseptejä että tuotteet kuten maapähkinävoi ovat muodostaneet päässäni ''hyvä idea'' ja ''peruskamaa'' ajatuksia
Kurpitsalla maustettuja Pääsiäisen keltaisia hienostuneesti soikeita, bebeeleivoksia. Ihania leivoksia joiden murotaikinakuori on täytetty kurpitsalla javaniljalla maustetulla voikreemillä valinnaisesti sen päällä kurpitsasokerikuorrutus oikein suureen makeanhimoon
Blogistani löytyy aiemmin ainakin Lemon Curdin ja Lingonberry Curdin ohjeet. Tässä niiden seuraksi Lime Curd, joka sopii hyvin leivonnaisiin ja jälkiruokiin
Tosin ei ainoastaan ohjeita vappuun, vaan vuoden valoisimmasta ajasta ideansa ja reseptinsä ammentava juuri ilmestynyt Sitä parempi soppa II -ruokakirja sopii täydellisesti kevään, kesän ja syksyn satoa hyödyntävään kokkailuun ja leivontaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.