Seljanka on yksi venäläisen keittiön helmistä. Suomessa seljanka mielletään usein kalakeitoksi Mannerheimin mieliruokiin kuuluneen kalaseljankan mukaan
Seljanka. Eri ruokablogeissa on pyörinyt keittokirjahaaste, jonka idea on tehdä jokaisesta omistamastaan keittokirjasta ainakin yksi resepti vuoden aikana, ja siitä myös blogikirjoitus
Kuumenna seljanka ja anna hautua kannen alla muutama minuutti, kunnes kirjolohi on kypsää. Tarkista kirjolohiseljankan maku ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla
Uuden ulottuvuuden kalakeittoon saa tekemällä sen venäläisittäin seljankaksi. Uskallan väittää, että minun kalaseljankani on parempaa kuin äidin seljanka, kalakeitosta en lähde edes kilpailemaan
Tässäkin keitossa on havaittavissa selvää venäläisen seljankan vaikutusta. Kotikaupungissani Helsingin kauppatorilla kohoaan Havis Amanda – Ville Vallgrenin (1855-1940) kuuluisimpiin kuuluva teos
Kun se pysyy muutaman hetken ajan pystyssä, silloin on seljanka sopivasti paksu. Meidän perheessämme kaikki jäsenet eivät syö oliiveja ja siksi otin vaan muutaman kauhallisen 1 vaihtoehdon seljankaa pienempään kattilaan, lisäsin siihen maustepippuria, kapriksia, oliiveja, nipun hienonnettua tilliä ja lorauksen sitruunamehua. Katso myös Lihaseljanka 1/2 ja Seljankan makuinen makkarakeitto
Lisää lohipalat ja keitä seljankaa hiljalleen pari minuuttia. Lisää valmiiseen lohiseljankaan viipaloidut oliivit ja silputut suolakurkut ja/tai kaprikset
Sieniseljanka on maukas, mutta vähärasvaisempi vaihtoehto kuin perinteiset kermaiset sienikeitot. Seljankan maku vain paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.