Paleokeittiöstä emäntä päivää. Viimeisimmästä postauksesta onkin vierähtänyt tovi, mutta kokkailtu on terveen paleosti ja vino pino uusia ohjeita odottaa työstämistä julkaisukelpoisiksi
Ennen tuhteja jouluruokia on mukavaa syödä hieman kevyemmin. Jääkaapista löytyi puolikas rasia herkkusieniä ja ohje löytyi taas täältä netin ihmeellisestä maailmasta (makuja-sivuilta)
Hämmästyin todella huomatessani, että eihän täällä ole ainoatakaan sienikeitto-ohjetta. Yksi selitys saattaa olla se, että minä en ole perheen sienikeittovastaava
Paistetut sienet ovat maukas lisuke uusille perunoille, sienikeitto maistuu ihanan kodikkaalle sateisena kesäpäivänä ja sienipiirakkaa voi ottaa mukaan esimerkiksi piknikille
N. ä. i. n. v. m. e. y. ö. u. t. a. o. l. s. -. j. k. p. J. ,. r. O. S. h. 5. 0. g. (. ). 2. 3. K. 1. d. L. /. 4. H. P. A. I. T. F. w. M. e l. r k. d l. t l
1. Puhdista, pilko ja esikäsittele sienet tarpeen mukaan, kuori ja hienonna sipuli. 2. Kuullota sipuli ja sienet öljyssä, lisää sulatejuusto kuutioina sekä muut aineet
Minulla ja siskollani on ollut melko vahvat sieniangstit pienestä saakka. Kaikki taisi alkaa siitä kun äitimme keksi eräänä päivänä tutustuttaa meidät sienien ihmeelliseen maailmaan ja valmisti – oman muistikuvani mukaan – harmaata keittoa jossa lillui harmaita, limaisia säilykeherkkusienimollukoita
Ruokalehdissä on viime vuosina vuolaasti kehuttu sherryä sienten kaverina. Aina on tehnyt mieli testata, mutta en ole raaskinut kuitenkaan pulloa ostaa, kun olen arvellut sen jäävän kaapin perälle pölyyntymään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.