Äiti teki mielettömän hyviä kuharullia ja minä valmisin juuressalaatin niiden kylkeen. Juuressalaatti oli ihan ok, mutta nuo rullat… ah… Niin hyviä ja tuota kastiketta ei vaan saa unohtaa niiden lisukkeista
Paista kuhafilee voissa nahkapuoli alaspäin juuri ja juuri kypsäksi. Nosta kala lautaselle ja tarjoa kuuman valkoviinisahramikastikkeen, kauden kasvisten ja ruohosipuliperunasoseen kera
Silloin mitään ei mene hukkaan ja viimeisetkin palat voi kaivaa haarukalla esiin. Silppua sipulit, inkivääri ja chili, sekoita kaikki aineet tomaattimurskaan
Ja herkkusienikastike sopii mihin vaan, totta. Anna Hilda on antanut reseptille kymenen pistettä, ja siksi olenkin takuuvarma, että tämä olisi ollut meidän mummolan kesä- bravuuri
Kuoritut maa-artisokat, parsakaali ja mausteet sekaan ja kanalientä päälle. Tämä ei ole siis täysin vegekeitto, mutta loistava ja hienoilla vivahteilla oleva kasviskeitto kuitenkin
Alun perin olin hankkinut maa-artisokat toista reseptiä varten, jossa ne myös ensin paahdetaan ja sitten dippaillaan sinappi-jogurttikastikkeeseen, mutta se ruokalaji saa nyt luvan odottaa
Höyrytetty kuha tarjoillaan keitettyjen uusien perunoiden ja parsakastikkeen kanssa. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ruotojono irti
Maa-artisokat pestään huolellisesti ja rapsutetaan mahdolliset huonot kohdat pois. Lorautin keraamiselle pannulle öljyä ja odotin hetken pannun lämpenemistä
Kaikki tavarat perillä, Eero ja Miikka hyvällä mielellä, vati kiillotettuna. Kun Suomen Bocuse d´Or -kisatiimin joukkueenjohtaja Sami Rekola antaa tilannetiedotteen kisaa katsomaan tulleelle kannustajajoukolle, kaikkia alkaa hymyilyttää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.