Pohjataikinan annos on sellainen, että siitä tulee himpun paksumpi. Tässä. piirakassa sienten maku pääsee kunnolla oikeuksiinsa, kun täytteeseen ei tule
S. e. o. l. i. s. t. a. h. n. y. k. v. p. u. ä. O. -. m. R. ö. ,. j. N. T. r. P. J. (. g. ). 2. d. 1. 0. 6. 5. 3. L. 4. E. f. V. 7. M. 8. K. 9. H. F. ) l. d l
Äiti kuitenkin teki tänään sienipiirakkaa, jota söin ilolla kolme palaa. Jotenkin sienet piirakkatäytteessä eivät ällöttäneet limaisuudellaan ja makukin on oli mukava Sienifaneja ei ehkä lohduta seinipiirakka, josta sieninirso tykkää, mutta tämän piirakan maut kuulemma paranevat, kun se saa hengähtää yön yli
Nyrkkisääntönä sienestyksessä kannattaa pitää sitä, että kerää vain sieniä, jotka tunnistaa. En voi kutsua itseäni safkabloggaajaksi, jos sivuiltani ei löydy edes yhtä sienipiirakkaohjetta
Olen yrittänyt systemaattisesti hankkiutua eroon ruokavarannoista, jotka täyttävät mm. Rouskut kun eivät kuitenkaan ole mitenkään harvinaisia, vaan niitä on metsät pullollaan huonompinakin vuosina
Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi ja ota siitä taikinapyörällä nauhoja tai muita koristeita. Paista sienipiirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt
V. i. m. e. s. ä. R. u. o. k. a. &. n. (. 1. /. 2. 0. ). l. K. p. S. g. é. t. ö. T. b. r. h. j. M. y. ,. v. H. d. L. 6. *. -. 9. 4. 3. 5. P. q. 7. J. O. ". f. '. Y. d l. t l
Sienet kuuluvat meidän perheessämme syksyn kokkailuihin ihan viikottain. Tällä kertaa pääsin leipomaan kummisetäni noukkimasta sienisaaliista, jonka saimme viikonloppuvisiitiltämme kotiinvietäväksi Keski-Suomen puhtaista metsistä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.