Leikkaa filee kalvottomaksi ja viipaloi puolen sentin vahvuisiksi paloiksi. Kookkaasta ulkofileepalasta kannattaa käyttää tähän ruokaan fileen ohuempi, rosoinen pää ja jättää kookkaampi osa toisenlaiseen käyttöön
Voit käyttää lävikköä roiskesuojana kannen päällä. Sekoita joukkoon voi ja parmesan-juustoraaste. Alkuperäinen ohje Thermomix Jeden Tag genießen- keittokirjasta
Pakasteessa oli viimeinen pussi kangasrouskuja. ja valmiiksi ryöpättyjä sekä silputtuja. Päätin tehdä risoton, mutta kaapissa oli vain lisäke- jajasmineriisiä
Tällaisen risoton salaisuus on se, että jaksaa lisätä nestettä pikkuhiljaaja hämmentää samalla koko ajan, jolloin riisistä vapautuva tärkkelys paksentaa risoton ja koostumuksesta tulee pehmeä ja yhtenäinen
Tumma riisihän ei tee risotosta samalla tavalla kermaista ja samettista kuin aito risottoriisi. kuivattujatatteja, suppilovahveroita (joskus pakastettuja), viljeltyjä herkkusieniä tai sitten kuivattujatatteja, tuoreita tatteja, haperoita, kuusenherkkusieniä
Teimme eilen niin maukasta sienirisottoa, että täältä pesee reseptiä. Nyt lähinnä ihmettelen miksi, koska siitä tuli niin maukasta ja se oli vielä helppo valmistaa
Sienirisottoa meillä syödään säännöllisesti, syksyllä useammin sieni kauden ollessa parhaimmillaan, mutta kuivatuista sienistä tehty risotto maistuu läpi vuoden
Oliiviöljyn maailmassa jatketaan. Tammikuussa kirjoittelin kevään Terra Creta-yhteistyöstäni, arvoin Sikke Sumarin kirjanjajaoin herkullisen kreetalaisen linssimuhennoksen reseptin
Siispä, tänään tein kermaista sienirisottoa. Tarkoittaa siis sitä, että pystyn keskittymään tarpeeksi pitkään päättääkseni mitä syödään, ja kykenen pitämään käteni erossa vauvasta sen aikaa mitä ruuan valmistus vaatii
Sienet on ihania ja risotto on hyvää, joten sienirisotto on tietenkin superhyvää. Tätä lempeää kantarellirisottoa kokkailin suunnilleen kuukausi sitten, kun tulin ostaneeksi torilta herkullisia kantarelleja
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.