Granita on perinteinen Sisilialainen kesäherkku. Siitä ei voi olla tykkäämättä. Sitä syödään yleensä aamupalaksi "Brioche con il tuppo"n kanssa, eli todella kuohkea ja kevyt pulla suomennettuna tupsupulla, muodonsa takia
on sisilialainen vihannesmuhennos, jossa keskeisessä roolissa on munakoiso. Caponata. Olen pari kertaa maistanut sitä autenttisessa miljöössä, nyt selannut muutamia
Sisilialainen lihapullakeitto. Harvemmin ostan broilerin jauhelihaa. Nyt sitä kuitenkin Pikku-Kokkia varten tulin hankkineeksi ja kun muonitussuunnitelmani sitten muuttuivat, oli lihalle keksittävä uutta käyttöä
Caponata eli sisilialainen kasvishöystöPari rkl pinjansiemeniä1 isohko munakoiso2 valkosipulinkynttä1 iso sipulioliiviöljyä1 tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja2 rkl kapriksia2 rkl balsamiviinietikkaatuoretta basilikaa, suolaa ja pippuriaAloita paahtamalla pinjansiemenet kuivalla pannulla ja ota sivuun, kun ne ovat valmiit
Caponatasta on varmaan yhtä monta versiota kuin on mammoja Sisiliassa, mutta kunhan se sisältää munakoisoa ja maussa on pikkuisen hapanimelyyttä, voi sitä kutsua hyvällä omallatunnolla caponataksi
Kakun kaverina Ateljé Finnessa tarjotaan sitruunavaahtoa, johon resepti löytyy Soppa 365. Tämä resepti löytyi myös uusimmasta Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä
Sisilialainen sitrussalaatti on päivän vitamiinipommiSilakkarullat Sisilian tapaanArancini di riso eli italialaiset friteeratut parmesaani-riisipyörykät
Valmista sillä aikaa sitruunavaahto pakkauksen ohjeen mukaan. 1 pkt sitruunavaahtoa. 1. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa, lisää sitten keltuaiset yksi kerrallaan ja viimeiseksi vesi
Telkkarista katoin joskus kun sisilialainen setä pisti käsineen makkaraa pöydällä, ja teki sitä muuten nopeemmin ku minä koneella, joten kyllähän sitä nyt piti päästä kokeilemaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.