52 ½ g
valkosuklaata , esim. Fazer Lemon valkoinen leivontasuklaa
nonparelleja
Ohjeet
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunankuoriraaste. Anna kiehahtaa. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
Mittaa sokerit kulhoon voisulan päälle. Vatkaa jäähtynyttä seosta sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee hiukan. Lisää jauho-soodaseos.
Ota taikinaa teelusikkaan (mieluinen syväpesäinen lusikka), purista se kämmenen sisällä tasaiseksi. Irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 - 2 cm:n välein.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä ja vaaleanruskeita.
Levitä jäähtyneille pikkuleiville tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
Sulata sitruunan makuinen valkosuklaa mikrossa. Sekoita välillä, varo ylikuumentumista. Levitä pienellä veitsellä lusikkaleipien pintaan. Ripota nonparelleja. Anna kuivahtaa.
* Sitruunaiset lusikkaleivät voi pakastaa. Pakkaa ne huolella kannelliseen, tiiviiseen rasiaan. Kuorruta valkosuklaalla ennen tarjoilua tai ripota pinnalle tomusokeria.
Ohje on valion sivuilta kuva on oma, tallensin itselleni muistiin.
Lusikkaleivät voi leipoa valmiiksi pakkaseen odottamaan vaikka juhlia varten. Minä kokeilin täyttää lusikkaleivät mustikkamarmeladilla tällä kertaa ja oikein hyviä tuli
Sitruunaiset lakupalat (pellillinen). Kiva ja makoisa versio perinteisistä mokkapaloista. Alkuperäisen ohjeen löysin Kodin kuvalehdestä (5/2016), mutta muutin vähän juttuja, esim
- Pyörittele lusikkaleivät sokerissa. * Lusikkaleivät voi myös pakastaa. Lusikkaleivät. En ole vuosiin tehnyt lusikkaleipiä ja ne on kaihertanut mielessä monesti
Lusikkaleivät. * Valmiit täytetyt ja sokeroidut lusikkaleivät voi pakastaa. Laita lusikkaleivät rasiaan kerroksittain ja kerroksien väliin leivinpaperia
Sain työkaveriltani toimeksiannon tehdä jotakin tyttären 11-vuotissynttäreille. Koska tyttö ei ihmeemmin välitä kakusta, ehdotin muffinsseja tai kuppikkakkuja
Vuorossa lisää pääsiäisleivonnaisia. Nämä rahkapullat tein kevään ensimmäisenä aurinkoisena viikonloppuna ja kuvatkin sai ensi kertaa tänä vuonna otettua parvekkeella
O. l. e. n. a. i. k. h. u. o. t. m. ä. y. p. s. r. v. j. M. ,. g. S. f. I. ~. c. d. ö. (. 1. 0. ). 2. 5. 3. -. 4. K. ½. Ä. x. L. V. P. A. U. J. '. d l. t l
Johtuneeko keväästä, mutta nykyään mieleni halajaa erityisesti sitruunaisia ruokia. Tällä kertaa sitruuna pääsikin maustamaan uunissa paahdettuja tahmean rasvaisen maukkaita broilerin koipipaloja, joita meillä nautittiin eräänä päivänä lounaaksi vihersalaatin sekä aiolin kera
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.