Koillis-Thaimaan klassikko, joka ei varsinaisesti ole salaatti vaan itsenäinen pikkunaposteltava. Somtam tehdään oikeasti vihreästä, raa'asta papaijasta mistä se saa kirpeän raikkaan makunsa
Kello kuusi perjantai-iltana se iski, somtamin himo. Vihreästä papaijasta valmistettua salaattia syödään eri puolilla Kaakkois-Aasiaa Laosista Vietnamiin
Maistoin Thaimaan reissulla jokin kerran SomTam -salaatteja. Ostin kirjan kun kävin syömässä Tompsonin Nahm-ravintolassa Bangkokissa, yhdessä Aasian parhaiksi rankatuista paikoista
Lopputulema oli Thaimaan lähes kansallissalaatti SomTam, mutta koska ihan kaikkia aineksia ei kotoa löytynyt niin ajattelin soveltaa tästä perin Suomalaisen ja värikkään version jonka raaka-aineet löytyvät helposti
-. -. -. -. -. V. i. h. r. e. ä. p. a. j. s. l. t. o. n. T. m. u. y. v. k. ,. R. g. c. w. ö. K. d. P. I. E. C. z. M. J. /. f. =. 5. 6. 0. H. Ä. A. S. L. (. O. ). 4. 1. 2. 3. b. d l. t l
Omenainen variaatio somtam -salaatista. Ja parasta on, että toisin kuin oikeaan somtamiin käytettävän vihreän papaijan kohdalla, granny smitheja tai muita arkisia omppuja saa ihan joka puodista ja vieläpä edullisesti ympäri vuoden, meilläkin majailee jääkaapissa lähes aina muutama yksilö
Älkää kuitenkaan antako ulkonäön hämätä, thaimaalainen keittiö ei petä koskaan. Näin papaijasalaatti ehtii maustua ja mehustua ihanaksi jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat lämpimänä tarjoiltavan Moo Larbin
Thaimaalainen ruoka sopii arkiruoaksi sen helppouden ja nopean valmistustavan takia (ja hyvän maun). Tässä perusresepti thaimaalaistyyppiseen kanakastikkeeseen
n paksuinen kerros rypsiöljyä paksupohjaisessa kasaripannussa tai kattilassa ja paahda sipuleita keskilämmöllä parissa erässä muutamia minuutteja, kunnes ne ovat saaneet hieman ruskean värin
Tämä aasialaisvivahteinen porkkanasosekeitto ilahdutti emännän lautasella tosin jo muutama viikko sitten, mutta oli sen verran helppoa ja hyvää, että saattaapa löytyä nenän edestä taas ensi viikolla =)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.