Kirjoittelen paljon gluteenittomia reseptejä, mutta haluan tasaisin väliaijoin muistuttaa myös speltin olemassa olosta, sillä vaikka kyseessä ei ole gluteeniton vilja se siltikin sopii hyvin monelle gluteenista muutoin oireita saavalle
Onnekseni silmiini osui myös Sallan mainio, gluteeniton ja luontaisesti makeutettu mämmiresepti, jossa on bataattia, taateleita, luumuja, tattaria jacarob-jauhetta
Tämä on yllättävän helppo toteutettava, ja normiohjeesta saadaan melko karppi aika vähin muutoksin. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että se möhnä ei ole makunsa puolesta ihmisravinnoksi kelpaavaa, eikä myöskään vilja- sekä hiilarisisältönsä takia sovellu karpin lautaselle
Parina viime pääsiäisenä olen tosin tästä periaatteesta joustanut, koska jotenkin ajattelin, ettei pashaa yksinkertaisesti _voi_ tehdä ilman ämpärillistä maitotuotteita
Juomaan käytettävä väkevä alkoholijuoma valmistetaan Meksikossa, tequila-agaave -kasvista ja sen teko on lähes samanlaista salatiedettä, kuin shamppanjanjakonjakin
Helppo ja nopea tehdä, vartissa valmista. - Vatkaa kerma, sokeri javaniljasokeri vaahdoksi. - Paloittele kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja lisää mantelirouheen kanssa kermavaahto-rahkaseokseen, sekoita
Pääsiäispasha, perinteisistä perinteisin karjalainen pääsisäisjälkiruoka, pasha. Ei mitään laihdutusruokaa vaan sitruunankuorella ja pähkinöillä maustettua rahkapashaa, ehtaa vanhan ajan tavaraa jakaloreja täynnä
Mausta maitorahka sokerilla,vaniljasokerillaja sitruunankuoriraasteella. Lisää vanilliinivaahto, mantelilastut sekä rusinat maitorahkan joukkoon ja sekoita hyvin
mämmiä, pashaa ja sitruunarahkapiirakkaa (ja pääsiäispupun tuomaa suklaata). Mitään lammasruokia ei tehty, ja pashankin valmistamiseen tutustuin ensimmäistä kertaa itse viime keväänä
En ole Pashaa ennen tehnyt koska se makuni on liian makeaa ja lapset eivät sitä ollenkaan syö. Testasin parini lähettämää ohjetta ja muutin sitä hieman meidän makuun sopivaksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.