Viime viikolla kehuin yksikertaisia, perinteisiä keittoja. Keiton kaveriksi tein pikaleipää. Alkuviikon menin yhä jatkuneiden kovien pakkasten takia itsekin keittolinjallaja lisäsin sen kumppaniksi pikaleivän
Tämän aamuinen resepti löytyi Anna Bergenströmin kirjasta Joka kokin keittokirja. Mutta nyt reseptiin niin kerkiätte leipoa vielä vaikka iltateelle ihanaa tuoretta leipää
Mittaa vesi ja maito astiaan. Murenna hiiva toiseen kulhoon ja lisää suola jahunaja. Sekoita puuhaarukalla, kaada loppu vesimaito joukkoon ja sekoita taikinaan jauhot muutamassa erässä
K. o. k. t. a. l. v. e. n. r. p. m. i. s. j. ä. u. h. E. ,. N. y. Y. M. ö. T. -. d. B. S. J. O. g. b. V. 7. 2. 0. 5. 3. (. ). P. 1. 8. L. H. c. F. –. 4. +. /. d l. t l
Uusia tuulia -blogissa täällä oli hyvän kuuloinen ja näköinen viljaton leipä. Halusin kokeilla tätä vähähiilihydraattisuuden ja gluteenittomuuden takia, vaikka meillä ei mitään ehdottomia ruokavalioita olekaan
T. ä. m. n. a. u. i. e. r. s. p. t. l. ö. y. A. B. g. k. j. J. o. O. h. v. f. S. ,. M. V. F. 5. d. 1. 2. /. (. ). +. K. ". R. -. 4. 0. L. Ä. H. 6. 7. 3. E. N. P. ♥. i l. d l. t l
A. j. a. t. u. s. ä. h. n. p. i. r. k. v. l. m. e. y. d. P. o. -. K. ,. ö. H. L. J. g. (. /. ). M. T. V. 1. 2. 3. b. 4. 0. f. S. x. c. 7. 5. °. C. E. D. / l. d l. g )
Osaan selkeästikin tehdä myös leipääja tuleehan itse tehty aina halevemmaksi kuin ostettu. Nyt olen vakaasti päättänyt ottaa tämänkin areenan haltuun ja alkaa tekemään enemmän itse leipiä ja sämpylöitä
Paina pieniä kuoppia leipäänja voitele se oliiviöljyseoksella. Päätin tänään (innostuin eilisestä leipomisesta) että kokeilen reseptikansiossani pitkään roikkuneen Italialaisen foceccia leivän valmistamista ja hyvä että testasin
luvassa ei ole tällä kertaa sokerisen makeita herkkuja, vaan itsetehtyä leipää, joka sisältää runsaasti kuitujaja ravinteikkaita siemeniä ja joka valmistuu perinteisiä sämpylöitä nopeammin uuninpellille taputtelemalla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.