Kovin vegaani- ja kosherpitoisissa tunnelmissa mentiin myös tämän viikon Soppasunnuntaissa. Kevät on tänä vuonna ollut kovin oikukas ja muutamaan otteeseen on jo ihan oikeasti tullut epäiltyä, josko se jäisi välistä tänä vuonna kokonaan
kurpitsaa ja morcillaa. Soppasunnuntaissa oltiin tänään kuumeisia (jalaiskoja) ja otettiin inspiraatio suoraan El Chorrossa nautitusta kurpitsa-morcilla-annoksesta
paahdettua tomaattia ja basilikaöljyä. Syksyn hämärtyvät illat ja viilenevä ilma on keittojen aikaa. Lisää syvyyttä maku saa tomaattipyreestä ja gazpachon lailla punaviinietikasta
Italialaisissa tunnelmissa jatkaa Soppasunnuntaikin, mutta ilman pastaa. kanaliemipohja, lihaa (yleensä lihapullien tai makkarasta puristeltujen palleroiden muodossa) ja lehtiä (endiiviä, lehtikaalta, pinaattia)
Niinpä ainakin itse joudun tekemään myönnytyksiä ja mieliteot vievät toisinaan voiton ekologis-eettisestä pohdinnasta vaikka siitä, minkälainen hiilijalanjälki sillä ostamallani, Perusta lennätetyllä kurpitsalla on
oliiviöljyä, sipulia, sahramia jakikherneitä. Kikhernettä käytetään Pohjois-Afrikan lisäksi myös paljon espanjalaisessa keittiössä ja se onkin tämän viikon soppasunnuntain raaka-aine
Syksyn harmaiden päivien ja vuosi vuodelta sinnikkäämmiksi käyvien bakteerien ja virusten korjatessa ympärillä satoaan nousee tämä keitto (yksi Herrasmiehen kestosuosikeista repertuaatissani) yhdeksi ruokapöydässäme useimmiten nähtyjen ruokien listalle
K. a. l. k. u. n. i. s. ä. p. o. e. 1. v. y. t. r. d. m. h. j. f. S. g. ö. J. T. O. L. ,. D. (. 5. c. ). V. N. P. -. A. b. E. M. /. 0. R. 2. C. H. G. &. Y. F. 4. ½. 3. 7. c m. m i. d l. t l
Etsin netistä reseptiä, joka yhdistäisi punaiset linssit ja munakoison ja törmäsin tähän keittoon. Seuraavan päivän lounasboxiin yhdistin keiton, munakoison sekä salaatista ylijääneet, valkosipulilla, persiljallaja oliiviöljyllä marinoidut kikherneet, ja ne sopivat mukaan ehkä munakoisoa paremmin
Keitä herneitä reilusti suolatussa vedessä noin minuutin verran. Riistalintu ja aivan uskomaton kastike ovat täydellinen yhdistelmä, lautaselle nousi suorastaan makujen sinfonia
Rakastan palkokasveja. ne ovat terveellisiä, edullisia ja maukkaita. Italiassa totuin niitä käyttämään säännöllisesti ruoanvalmistuksessa, ja olen jatkanut tapaa täällä Suomessa, koska ne ovat oiva proteiininlähde varsinkin meille kasvissyöjille
Herneitä makeaan herkkuun. Ehkä parasta mitä tiedän ja vielä terveellinen Cookie dough, nam. Ben&Jerrys mauista kaikki, jossa on taikina/keksipaloja kuuluu ykkösjuttuihin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.