Olen viisikymppinen, ja makaronivelli oli lapsuuteni herkku. Äiti teki niin, että käytti vain maitoa, makaronia ja suolaa, ja makaronivelli syötiin sitten sokerin kanssa
sunnuntai 7. heinäkuuta 2013. Soppasunnuntai. maa-artisokkaa ja tryffeleitä. Erotuksena serkustaan latva-artisokasta (jolle se ei itseasiassa ole mitään sukua edes avioliiton kautta), kutsutaan maa-artisokkaa englanninkielessä Jerusalemin artisokaksi
Kovin vegaani- ja kosherpitoisissa tunnelmissa mentiin myös tämän viikon Soppasunnuntaissa. Kevät on tänä vuonna ollut kovin oikukas ja muutamaan otteeseen on jo ihan oikeasti tullut epäiltyä, josko se jäisi välistä tänä vuonna kokonaan
Makaronivelliä. Ja sitten mulla on poikaystävä, joka ei kuulemma ole kuunaan syönyt makaronivelliä. Ohjeistus on sarjaa "suunnilleen", sillä ei makaronivellin aineksia tarvitse mitata
Soppasunnuntai. kurpitsaa ja morcillaa. Soppasunnuntaissa oltiin tänään kuumeisia (ja laiskoja) ja otettiin inspiraatio suoraan El Chorrossa nautitusta kurpitsa-morcilla-annoksesta
Soppasunnuntai. lohikeittoa. Herrasmiehen Helsingissä asuessa vaelsimme usein sunnuntaikävelyllä lounaalle nykyisin jo edesmenneeseen ravintola Helsingeen
Soppasunnuntai. kukkakaalia ja vaniljaa. Soppasunnuntai on osoittautunut sikäli oivalliseksi keksinnöksi, että se on pakottanut kokeilemaan sellaisiakin vihanneshyllyn yksilöitä, joihin ei muuten olisi tullut tarttuneeksi
sunnuntai 8. syyskuuta 2013. Soppasunnuntai. kikherneitä. Kikhernettä käytetään Pohjois-Afrikan lisäksi myös paljon espanjalaisessa keittiössä ja se onkin tämän viikon soppasunnuntain raaka-aine
Syksyn harmaiden päivien ja vuosi vuodelta sinnikkäämmiksi käyvien bakteerien ja virusten korjatessa ympärillä satoaan nousee tämä keitto (yksi Herrasmiehen kestosuosikeista repertuaatissani) yhdeksi ruokapöydässäme useimmiten nähtyjen ruokien listalle
Yritin tuossa kovasti miettiä miten kuvailisin sen makua niille, jotka eivät ole sitä maistaneet ja huomasin sen maistuvan hyvin samalle, kuin aikoinaan mummin keittämä makaronivelli
Makaronivelli. Makaronivellin tuoksu vie suoraan lapsuuteen. Tänä päivänäkin, makaronivellipäivänä, meillä keitetään sitä iso kattilallinen, jotta velliä riittäisi suuri lautasellinen jokaiselle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.