Sopivasti tuli muutamat pullat pyöräytettyä sitten ja vähän isompi kasa niitä leipiä, kun ei siitä osaa aina sanoa paljonko niitä loppujen lopuksi sitten tuleekaan, koska näissä leipomuksissa mennään aina "näppituntumalla", siksi tarkkoja määriä ei ohjeestakaan löydy
Kesti varsin kauan, ennen kuin jaksoin opetella leipomaan gluteenitonta leipää. Löysin siihen vain melko huonoja ohjeita, tai jos ne vaikuttivat hyviltä, niissä oli kauraa
Siispä aamulla laitoin sämpylätaikinan kohoamaan ja samalla leivoin lisää vehnätöntä leipää. Tuli aivan älyttömän hyviä sämpylöitä kun malttaa jättää taikinan vähän löysemmäksi ja todellakin kohottaa sekä taikinan että leivotut sämpylät
Paahtoleivät ja hampurilaissämpylät voivat olla muutakin kuin pelkkää vaaleaa vehnää. Ruisrouhe, spelttihiutaleet sekä täysjyväjauhot tuovat ulkonäköön kaunista väriä ja makuun ihanaa rouheutta, pikkuisen pähkinäistä aromia
Jauhoina on vain hiivaleipäjauhoja, vehnäjauhojajaspelttijauhojaja nesteenä maito. Kaulitun taikinan päällä on sipaisu tomaatti-chilituorejuustoa (mikä tahansa maustettu juusto käy), savukinkkua, sipulian varsin hienonnettuna (tai purjoa), paprikaa ja juustoraastetta
Ihan perinteisiä, sämpyläjauhopussin kyljessä olevalla reseptillä tehtyjä leipiä on leivottu meillä viime aikoina melkoisen tiuhaan tahtiin, joten olipa mukavaa löytää vähän uudenlaista tvistiä tähän hommaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.